VOZAČI OPREZ! Počela je nova školska godina

Na području Srednjobosanske županije u ponedjeljak je počela nova školska godina.

Svake godine MUP Srednjobosanske županije planira i realizira pojačane aktivnosti u cilju što sigurnijeg sudjelovanja u prometu djece školskog uzrasta.

Ove godine u periodu od 1.9.2014. do 20.9.2014. godine biti će provedena prometno-preventivna akcija „POČELA JE ŠKOLA“.

U okviru akcije policijski službenici pojačat će prisustvo u blizini škola, naročito u vrijeme početka i završetka nastave, a poduzeti će se i brojne druge aktivnosti poput suradnje s osnovnim školama kroz organizaciju prigodnih predavanja i praktičnih vježbi radi upoznavanja djece s osnovnim pravilima ponašanja u prometu. Planiraju se i zajedničke aktivnosti s nadležnim općinskim službama, lokalnim auto i moto klubovima te drugim udruženjima građana, a sve u cilju podizanja nivoa svijesti o opasnostima kojima su u prometu izložena djeca, a posebno ona koja po prvi put samostalno učestvuju u prometu.

APELUJEMO NA VOZAČE -VOZITE OPREZNO, a naročito u blizini škole, gdje se u svakom trenutku može očekivati da dijete pokuša priječi kolovoz.

MOLIMO RODITELJE još jednom upozorite svoju djecu na opasnosti koje vrebaju u prometu i pokažite im najsigurniji put od kuće do škole.

GRAĐANI -PRIJAVITE nesavjesne vozače pozivom na besplatan broj telefona broj 122 i na taj način dajte svoj doprinos sigurnosti najmlađih učesnika u prometu.