Vozač kamiona iz BiH – heroj o kojem piše cijela Italija

0756007.48Talijanski mediji su u utorak objavili priču o ‘herojskom vozaču kamiona’ koji je svojim spretnim potezom spasio život osmogodišnjoj djevojčici koja je ispala iz automobila na autocesti.

Naime, Abdelhamid Haddach vozio se s osmogodišnjom kćerkom autocestom kada je udario u drugi automobil. Od siline udarca automobil je odbačen prema ogradi, a zadnja vrata su se otvorila i njegova kćer Jihan je ispala na cestu.

Tada je kamion koji je vozio iza njih na vrijeme zakočio i prepriječio put drugim vozilima, te tako spriječio još veću tragediju.

Vozač kamiona je zatim priskočio u pomoć ocu koji je oživljavao djevojčicu čije je srce prestalo kucati. Brzom intervencijom hitne djevojčica je oživjela, te je prebačena u bolnicu gdje se još uvijek bori za život.

{youtube}pnqr7g9TNDc{/youtube}

“Ne znam tko je bio taj čovjek. Bio je mlad i mršav, a po znaku na kamionu zaključio sam da je iz Bosne i Hercegovine. Nestao je nedugo nakon što mi je pomogao. Volio bih ga vidjeti još jednom da mu stisnem ruku i zahvalim mu”, rekao je za Corriere.it otac djevojčice, prenosi RadioSarajevo.ba.