Vozač izgorio u automobilu

Asim Bošnjaković (52) iz Zavidovića poginuo je jučer nekoliko minuta prije dva sata u Hecama kod Zenice. On je upravljao službenim automobilom “Peugeot” Općine Zavidovići (188-A-666) kada je, oko 1.55 sati, iz još neutvrđenih razloga, udario u betonski potporni zid pored puta M-17, a potom se zapalio.

Iako su vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica brzo stigli na mjesto nesreće, vozilo je potpuno uništeno udarom i požarom koji je izbio, a u njemu je ostalo ugljenisano tijelo vozača. Uviđaj je potrajao do četiri sata, a promet je na ovoj dionici za to vrijeme bio zatvoren.

Kako saznajemo u Općini Zavidovići, Bošnjaković se vraćao iz Sarajeva, gdje je odvezao pomoćnika načelnika. Na kraju autoputa A-1 zaustavila ga je policijska kontrola PS Kakanj, koja je pregledala dokumente i vozilo. To je umnogome pomoglo u bržem utvrđivanju identiteta s obzirom na to da je s vozilom i nastradalim izgorjelo sve u vozilu. Po dojavi, naknadno su identifikaciju obavili članovi porodice.

Kako saznajemo, Bošnjaković je dugogodišnji profesionalni vozač, pa još nije jasno šta je uzrokovalo izlijetanje s ceste. Iza njega su ostali supruga, sin koji je nedavno završio fakultet, i udata kćerka.

Na tom dijelu puta M-17 u Hecama, nekoliko kilometara od Zenice prema Žepču, dogodio se veći broj nesreća, a jedna od posljednjih je sudar više vozila u kojem je teško stradao službeni vozač premijera Zeničko-dobojskog kantona.

 

Dnevni avaz