Volvo nastavlja strategiju razvoja

Tijekom 2012., koju su obilježili globalna ekonomska recesija i veliki izazovi za automobilsku industriju, Volvo je napravio nekoliko strateški značajnih koraka, koji su osigurali uspješnu budućnost kompaniji , priopćio je Volvo PR Team.

Švedska kompanija je nastavila slijediti strategiju razvoja, usprkos nepovoljnom poslovnom okruženju. Predstavljeni su novi proizvodi, značajno se investiralo u nove tehnologije, a i dogovorena je suradnja na nekoliko polja.

Volvo se uspješno prilagodio generalnom padu autoindustrije te svoje poslovanje uskladio s potrebama tržišta.

U 2012. godini, Volvo je prodao ukupno 421.951 automobil, što predstavlja pad od 6,1 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Volvo automobili i Razvojna banka Kine, međutim, potpisali su dogovor o kreditiranju, u sklopu strateškog partnerstva, najavljenog potpisivanjem memoranduma o razumijevanju. Prvi korak novog dogovora je zajam u iznosu od 922 milijuna eura.

U ovoj godini Volvo je nastavio sa širenjem u Kini te je u Shanghaiju pokrenuo odjel za razvoj, dizajn, prodaju i podršku, a novi proizvodni pogon u gradu Chengdu bit će operativan u drugoj polovini 2013.

Budućnost Volva kao jakog i neovisnog automobilskog proizvođača ojačana je multimilijarderskom investicijom u novu SPA platformu i VEA generaciju motora.

SPA je fleksibilna, podesiva platforma na koju će biti postavljena većina budućih Volvo modela, a zbog manjih troškovima razvoja i zajedničkih dijelova, bit će više prostora za individualne detalje, koji su bitni kupcima.

Nova VEA generacija motora će se sastojati od isključivo četverocilindarskih motora, koji će ponuditi performanse aktualnih šestocilindarskih motora uz potrošnju manju od one u aktuelnih četverocilindarskih motora, priopćeno je.