Volkswagenov Arteon najatraktivniji model u ponudi

Brojni Volkswagenovi obožavatelji su presretni, a svoje iznenađenje ne kriju ni oni kojima je Wolfsburg crna točka. Njihov najčešći komentar je da automobil izgleda toliko dobro da uopće ne liči na Volkswagen. I doista, VW može biti zadovoljan prvim kritikama na račun nasljednika CC-a.

Trenutno jedini VW model s mirisom premiuma postavljen je na MQB platformu, u duljinu mjeri 4.862 mm, širok je 1.871 mm i visok 1.427 mm. Podarivši mu atletski izgled, potpuno novi dizajn prednjice i istaknute obline ramena u Volkswagenu su odlučili Arteona prozvati premium Gran Turismo piše index.hr.

Interijer se zato uvelike oslanja na Passata, a najveća novost je Active Info Display premijerno viđen na Golfu. Ovisno o izvedbi, zaslon infotainmenta je dijagonale 6,5 do najviše 9,2 inča. Ambijentalna rasvjeta je još jedna posebnost, a tvrtka napominje kako je Arteon prvak u klasi i po pitanju prostranost, posebno kada su stražnja sjedala u pitanju. Kapacitet prtljažnika je od osnovnih 563 litara do najviše 1.557 l. Nije potrebno napominjati da je Arteon dobio apsolutno svu sigurnosnu opremu iz asortimana VW grupe. Priča za sebe će biti Elegance i R-Line izvedbe, svaka sa svojim posebnostima.

Ponuda motora inicijalno kreće od šest jedinica, a minimum je 150 KS. Toliko daje novi 1.5 TSI, a pridružio mu se 2.0 TSI sa 190, odnosno 280 KS. Boje dizelaša breani 2.0 TDI sa 150 KS, a potom slijede izvedbe sa 190 KS, te na mjestu top izvedbe sa čak 240 KS. Šest-stupanjski ručni mjenjač je rezerviran za slabije izvedbe, dok je sedam-stupanjski DSG standardan kod snažnijih izvedbi. Isti recept vrijedi i za 4Motion pogon serijski kod najjačih izvedbi i opcijski kod dizelaša od 190 KS.

Sve rečeno trebalo bi biti dovoljno da se VW pridruži domaćim premium predstavnicima. Mnogi su mišljenja da bi Arteon mogao ozbiljnije ugroziti modele kalibra BMW-a serije 4 Gran Coupe. Za razliku od Phaetona koji se pokazao kao skupi pucanj u prazno.

Izvor

Prethodni članakMoto klub “Vitezovi MM” iz Viteza posjetili Centar Duga u Novom Travniku
Sljedeći članakNastavljeno suđenje za zločine u Crnoj kući kod Viteza