Volkswagen proglašen ‘najzelenijim’ njemačkim brandom

vw brand

Volkswagen je proglašen četvrtim ‘najzelenijim’ brandom na svijetu u najnovijem istraživanju “Best Global Brands”, koje svake godine provodi američka tvrtka Interbrand, inače najutjecajnija konzultantska tvrtka za procjenu vrijednosti brandova.

Njemački gigant tako se popeo za dva mjesta na ljestvici u odnosu na prošlogodišnje istraživanje te slovi kao najzeleniji proizvođač automobila, ali i kao najzeleniji brand u svojoj zemlji.

Ovaj napredak Interbrand opravdava VW-ovim ambicioznim i utemeljenim ciljevima, posebice planiranim smanjenjem prosječne potrošnje svake sljedeće generacije vozila za 10 do 15 posto te smanjenjem emisija CO2 ispod 120 g/km do 2015.

Također, Interbrand je uzeo u obzir i činjenicu kako VW zelenima želi učiniti i svoje pogone, i to za 25 posto u narednih šest godina, te velika ulaganja u obnovljive izvore energije. Ultimativni cilj da do 2018. postane najzelenijim (i najvećim) proizvođačem automobila na svijetu, također je uzet u obzir.

Dodajmo za kraj kako je prvo mjesto na Interbrandovoj ljestvici 50 najzelenijih brandova na svijetu za 2012. zauzela Toyota (drugu godinu za redom), drugo Johnson & Johnson, a treće Honda. Desetorku najboljih zaokružuju Hewlett-Packard (5), Panasonic (6), Dell (7), Siemens (8), Danone (9) i BMW (10).

Što se ostalih proizvođađa automobila tiče, svoje mjesto na listi pronašli su još Ford (15), Mercedes-Benz (16), Hyundai (17) i Nissan (21).

autoholik.net