Volkswagen objavio teaser za svoj električni automobil

Volkswagen je zaista ozbiljan kada je u pitanju kreiranje električnog vozila, a svoj novi koncept jednog takvog automobila predstavit će u na sajmu automobila u Parizu.

Prije premijere njemački proizvođač automobila objavio je nekoliko fotografija i mali teaser video u kojem se mogu vidjeti pojedini dijelovi i dizajnerske linije koncepta električnog vozila.

Fotografije i video otkrivaju vozilo koje izgledom podsjeća na klasični hatchback Volkswagen, ali odiše automobilom koji je kreiran da blještavim detaljima zadivi prisutne na Paris Motor Showu, a ne da postane vozilo koje će se uskoro proizvoditi.

Iz tog razloga treba obratiti pažnju na njegove linije, a ne na blještave detalje jer će oblik automobila vjerovatno nagovijestiti realni izgled Volkswagenovog električnog auta piše portal Klix.

Stručnjaci kažu da je ovo vrlo vjerovatno jer prikazana LED svjetla predstavljaju skupu investiciju u slučaju serijske proizvodnje, a tu je i problematična lokacija utora za punjač koji se nalazi na spojleru.