Volite druge i neka drugi vole vas: Sretan i blagoslovljen vam Božić!

Božić je blagdan blizine Boga i čovjeka, blagdan radosti i mira, blagdan sreće…Božić je blagdan ljubavi. Sve su ovo božićne vrijednosti za kojima mi ljudi čeznemo i bez kojih nismo sretni i zadovoljni. Zato bi mogli reći da je glad za srećom glad za Božićem. Blagdan Božića nas svake godine iznova razveseli, svojom ljubavlju ujedinjuje i obnavlja našu vjeru.

Božićne i novogodišnje dane ponekad vežemo uz pojam kupovine i pripreme kako bi naš blagdanski stol obilovao raznim jelima i delicijama, a stan ”zasjao” blagdanskim ugođajem. Odlazimo u trgovačke centre, guramo se u redu na blagajnama, čistimo svoje sobe i stanove, kupujemo darove… Ponekad zaboravljamo da postoje stvari koje nekome možemo pokloniti, a koje ništa ne koštaju. Važno je pokazati i riječima i postupcima da nam je stalo, i to ne samo materijalno, nego se trebamo posvetiti osobi koju želimo darivati, učiniti nešto zajedničko, družiti se, smijati, veseliti…

Ovoga Božića ne zamarajte se traženjem darova, ne tražite nove ljubavi…ovoga Božića poklonite ljubav…poklonite ju obitelji, prijateljima, osobama koje volite i koje vam znače u životu.

{mp3}enter_gkm{/mp3}
Volite druge i neka drugi vole vas. Sretan i blagoslovljen vam Božić…;)