Vodeće svjetsko natjecanje potvrdilo: Šljivovica iz BiH najbolja na svijetu

Prema pisanju Nezavisnih novina Branko Drljača, koji već godinama radi i živi u Njemačkoj na svom imanju Rajnovača u mjestu Ivanjska, između Bosanske Krupe i Novog Grada, proizveo je rakiju šljivovicu koja je na prestižnom natjecanju “World Drinks Awards” u Londonu proglašena za najbolji destilat od koštičavog voća na svijetu.

Branko Drljača, koji godinama radi u Njemačkoj po profesiji je sommelier plemenitih destilata. Pored toga, svestrani Drljača je certificirani senzoričar za destilate, docent na Akademiji za sommeliere, dizajner Aromaboksa za senzorno vježbanje te član više komisija za ocjenjivanje alkoholnih pića.

“Natjecanje koje je održano u Londonu je veoma renomirano u svijetu. Svi svjetski proizvođači alkoholnih pića šalju svoje proizvode na ovo natjecanje. Tu se ocjenjuju viski, konjak, votka i ostala pića. Naša šljivovica je bila u grupi voćnih rakija koje su klasificirane na sedam raznih i ona je bila pobjednik svoje grupe. Osvojila je zlatnu medalju te je prozvana najboljim destilatom koštičavog voća na svijetu”, rekao je Drljača za “Nezavisne” te naglasio kako je potrebno puno rada i posvećenosti da bi se napravila najbolja svjetska šljivovica.

Drljače na svom obiteljskom imanju Rajnovača u mjestu Ivanjska osim šljivovice, proizvode i crnu krušku, viljamovku, jabuku i gin.

“World Drinks Award” su međunarodne nagrade koje se dodjeljuju najboljim od svjetskih priznatih stilova pića.

Prethodni članakEuropska unija otvara svoje granice za potpuno cijepljene
Sljedeći članakDanas 84. sjednica Vlade KSB