Vlasnik motela “Carousel” najavio tužbu Općine Vitez, jer ih drži odgovornim za požar i nastalu štetu

Na naš redakcijski mail stiglo je priopćenje, točnije izjava Vlade Lovrinovića vlasnika motela “Carousel”, a vezano za požar u Marosima i Staroj Biloj.

Vlasnik motela “Carousel” najavio je tužbu protiv općine Vitez, a sve zbog, kako kaže, “spomenute štete koja je nastala nekontroliranim širenjem požara na neodržavanom općinskom zemljištu”.

Izjavu prenosimo u cijelosti, bez korekcija.

“Tijekom zadnjih par godina više puta smo upozoravali da je izgorjelo zemljište, koje je u vlasništvu općine Vitez, zapušteno i neuređeno. Zbog nebrige općine, na zemljištu je prevladavalo visoko raslinje, te se zbog toga požar brzo proširio i zahvatio dio poslovnog zemljišta Motela Carousel,  uzrokovao veliku materijalnu štetu i uništio jedini autokamp u srednjoj Bosni. Uz to, požar je prijetio većem broju privatnih objekata koji se nalaze uz neposrednoj blizini.

Unatoč tome što nije izgrađen sustav otpadnih voda (kanalizacija), niti se uređuju javne površine, općina Vitez redovno naplaćuje komunalne naknade za održavanje navedenog. Dok privatnici ulažu ogromna sredstva u izgradnju objekata i zapošljavaju veliki broj ljudi, općina ne radi ništa kako bi pomogla razvoju gospodarstva u srednjoj Bosni.

Zbog spomenute štete koja je nastala nekontroliranim širenjem požara na neodržavanom općinskom zemljištu, vlasnik Motela Carousel će tužiti općinu Vitez”, poručio je vlasnik motela “Carousel”, Vlado Lovrinović.

Prethodni članakObjavljen program “Rujanskih susreta” u Novom Travniku
Sljedeći članakUskoro moguća zabrana ulaska u javne objekte bez potvrde o cijepljenju ili negativnog testa i u F BiH