Vlašić dobiva suvremeni stadion

Posljednjih dana na Vlašiću je u tijeku akcija postavljanja vještačke trave na nogometni stadion na Babanovcu.

Nakon zimske, skijaške sezone i relativno kišovitog proljeća, topli, ljetni dani su idealni za jedan ovakav posao, piše Avaz.

Sredinom 2018. godine firma “Ozon” d.d. Travnik, zajedno sa svojim poslovnim partnerom SRC “Vlašić” d.o.o. Travnik, započela je projekt izgradnje suvremenog nogometnog stadiona s podzemnom garažom na platou Babanovac na Vlašiću, u samom centru sportsko-rekreacionog centra na Vlašiću.

Ovaj projekat izgradnje stadiona je vrijedan više milijuna KM, a podrazumijevao je izgradnju nogometnog stadiona s terenom dimenzija 100×62 m, što zadovoljava UEFA standarde iz Pravilnika o stadionskoj infrastrukturi.

Projektom je predviđeno da i ostale karakteristike stadiona budu po UEFA standardima da bi se zadovoljile potrebe profesionalnih sportista, kao i svih drugih koji bi koristili jedan ovakav sportski objekt.

Trenutno se postavlja jedna od najkvalitetnijih vještačkih trava STRIKER NON INFILL Monofilament, sa dvije vrste vlakana, sa uvijenim vlaknima od 7.200 dTex i 140 mikrona. Ispod trave postavljena je “shockad” podloga Greiner MACHTBASE.PRO, što je, također, prema UEFA standardima iz pravilnika.

Stadion na platou Babanovac nalazi se na nadmorskoj visini od 1.200 m, a okružen je sa svim većim hotelima i restoranima na Vlašiću.