Vladi Sliškoviću novi mandat predsjednika HVIDR-e HVO-a ŽSB

Novi (stari) predsjednik HVIDR-a  HVO-a, Srednjobosanske županije, je Vlado Slišković. Iz Travnika. Tako su, naime, odlučili  izaslanici na redovitom izvještajno-izbornom Saboru koji je održan u Jajcu.

Izboru je prethodili podnošenje izvještaja o radu srednjobosanske Županijske organizacije koje podnio predsjednik Slišković i koje je usvojeno jednoglasno,  te izvješća o radu Nadzornog odbora i Suda časti. A pozdravnim rijećima okupljene su pozdravili Dragica Lukić, zamjenica predsjednika Općinskog vijeća Jajca i predsjednik  Dragan Radić,  predsjednika HVIDR-a HVO-a HB.

Na Saboru je zatraženo da se općinske udruge HVIDR-a Novi Travnik i Uskoplje izbace iz sustava jer ne ispunjavaju statutom regulirane obveze (ne održavaju sabore svojih udruga, ne plaćaju članarine… i ne poštuju odluke i stavove HVIDR-a HVO Srednjobosanske županije i HVIDR-a HVO-a HB. Prijedlog je jednoglasno prihvaćen uz zaključak da se žurno pristupi provjeri i registraciji članstva, reorganizaciji rada i djelovanja, kako bi se ove općinske udruge ponovo  primile u sustav.

Ovom prilikom, na traženje izaslanika na Saboru, Dragan Radić je  detaljno pojasnio novo zakonsku regulativu vezanu za prava RVI u Federaciji BiH i u Republici Hrvatskoj.