Vlada ŽSB priremila oko četiri milijuna maraka za gospodarstvenike

Nakon značajnih ulaganja u gospodarstvo pogođeno koronavirusom u protekle dvije godine, Vlada Županije Središnja Bosna (ŽSB) za ovu godinu spremila je nova transfer sredstva za gospodarstvenike.

-Dok se u zadnje dvije godine uglavnom težilo ka očuvanju broja radnih mjesta na području županije, ove godine sredstvima Vlade bit će poticano povecanje broja radnih mjesta, istaknuo je županijski ministar gospodarstva, Nisvet Hrnjić (SDA).

Po njegovim riječima, Vlada je zadržala 10 do 12 kvalitetnih programa, a generalni utisak je da je u protekle dvije godine prevladavala jedna nit u tim programima, u smislu održavanja zaposlenosti.

U ovoj godini želimo Vladi ponuditi programe u kojima će se moći prepoznati nastojanje za povećanjem broja radnih mjesta. Pokušat ćemo, dakle, raspoloživa transfer sredstva staviti na raspolaganje gospodarstvenim subjektima uz jedan lagani uvjet povećanja broja zaposlenih radnika – kazao je Hrnjić.

Dodao je kako sredstva ni ove godine nisu
mala.

-Govorimo o sredstvima u iznosu tri do četiri miliuna maraka. To je trenutno kapacitet naše županije. Tražili smo i nešto više sredstava, ali realnost je takva da ćemo se morati uokviriti u sredstva koja imamo na raspolaganju. Mislim da ćemo naići na dobar odziv gospodarstvenih subjekata – optimističan je Hrnjić.