Vlada ŽSB-a usvojila Nacrt programa javnih investicija

Vlada Županije Središnja Bosna (ŽSB) usvojila je na današnjoj sjednici u Travniku Nacrt programa javnih investicija ŽSB za razdoblje 2022. – 2024. godine.

Riječ je o planskom dokumentu, svojevrsnom katalogu projekata koji će poslužiti kao vodilja u planskom upravljanju javnim financijama i destinacija za privlačenje vanjskih izvora financiranja i ulaganja.

Županijska ministrica financija Mirjana Plavčić kazala je kako su tri općine kandidirale priličan broj projekata.

Na popisu imamo 174 projekta čija je vrijednost sa županijske razine najmanje 500.000, a s općinske najmanje 100.000 maraka. Ukupna vrijednost projekata u implementaciji i onih koji su kandidirani je oko 300 milijuna maraka, a nadalje je zanimljiva vrijednost i broj projekata kandidiranih s općinske razine. Posebno puno ih ima iz općina Travnik, Kreševo i Dobretići, koje su pokazale da pripremom adekvatnih programa imaju viziju za razvitak svojih lokalnih zajednica – rekla je Plavčić.

Prema njezinim riječima, sve općine još uvijek mogu kandidirati svoje projekte.

Ovo je nacrt prijedloga, očekujemo do usvajanja prijedloga proračuna da i druge općine kandidiraju svoje projekte jer samo projekti koji su upisani u program javnih investicija i nalaze se na listi mogu biti sufinancirani iz proračuna i vanjskih izvora sredstava – rekla je Plavčić.