Vlada ŽSB-a u četvrtak o programu pomoći poduzećima pogođenima pandemijom

Vlada Županije Središnja Bosna (ŽSB) trebala bi se u četvrtak izjasniti o programu dodjele financijskih sredstava poduzećima kojima je naredbama stožera civilne zaštite zabranjeno obavljanje djelatnosti ili su, zbog pandemije covida-19, imali pad prometa.

Program je sačinilo Ministarstvo gospodarstva ŽSB-a, kao dio seta mjera kojima županijska vlada najavljuje pomoć gospodarstvenicima.

Ministar gospodarstva Nisvet Hrnjić izjavio je proteklog tjedna novinarima da će, nakon što Vlada ŽSB-a odobri program, biti objavljen javni poziv gospodarstvenicima za dodjelu sredstava.

Hrnjić je upozorio na teško stanje u svim gospodarskim sektorima, a osobito onima kojima je naredbama kriznog stožera zabranjen rad, te je podsjetio je da je Vlada ŽSB-a utvrdila prvi set mjera za pomoć gospodarstvu, koji podrazumijeva brzi rebalans proračuna, formiranje fonda pomoći realnom sektoru, aktiviranje namjenskih sredstava te oslobađanje od parafiskalnih nameta.

Na sjednici u četvrtak Vlada ŽSB-a izjašnjavat će se i o Prijedlogu zakona o dopuni Zakona o koncesijama, Prijedlogu zakona o izmjeni Zakona o rudarstvu te Nacrtu zakona o javnim skijalištima u ŽSB-u.

Također je najavljeno izjašnjavanje Vlade ŽSB-a o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu Federacije BiH.

Prethodni članakTijekom protekla 24 sata u FBiH testirano 687 osoba, 18 pozitivnih
Sljedeći članakPredsjednik Udruge frizera KSB uputio pismo Vladi KSB