Vlada SBŽ održala 65. sjednicu

Vlada Srednjobosanske županije (SBŽ) održala je u četvrtak svoju 65. redovitu sjednicu na kojoj je između ostalog donijela odluku o dodjeli koncesije „Miličević” d.o.o. Kreševo za istraživanje i eksploataciju metalične mineralne sirovine antimona na lokalitetu „Čemernica” općina Fojnica.

Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta SBŽ je predložilo, a Vlada SBŽ donijela odluku o akontativnoj raspodjeli sredstava namijenjenih za pedagoški zavod. Ovom odlukom izdvojen je iznos od 5.000,00 KM, a sredstva će biti raspoređena temeljem Sporazuma o projektu stručno-pedagoške saradnje i korištenja usluga Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru. Isto ministarstvo je predložilo, a Vlada SBŽ dala suglasnost na potpisivanje Ugovora o sufinanciranju visokog školstva i institucija obrazovanja između Vlade SBŽ i Sveučilišta u Mostaru. Za izvršenje obveza ovog ugovora isplatit će se iznos od 580.000,00 KM.

Vlada SBŽ dala je i suglasnost na Memorandum o razumijevanju između razvojnog programa Ujedinjenih naroda i Vlade SBŽ, a nakon razmatranja Vlada je dala i načelnu suglasnost na Sporazum o podjeli troškova UNDP-a i SBŽ, a koji se odnosi na institucioniranje upravljanja energijom i razvoju Akcionih planova za energetsku efikasnost.

Vlada SBŽ. između ostalog, usvojila je izvješća o radu inspektora za prosinac 2013. godine, a članovi Vlade dali su suglasnost na raspisivanje natječaja za nastavno i nenastavno osoblje.