Vlada SBŽ: Dodatno usuglašavanje o Prijedlogu zakona o turističkim zajednicama

Prijedlog zakona o turističkim zajednicama u Srednjobosanskoj županiji povučen je s dnevnog reda današnje sjednice županijske vlade, jer je zatraženo dodatno usuglašavanje u vezi s određenim zakonskim odredbama.

Premijer SBŽ-a, Tahir Lendo (SDA), kazao je novinarima da je zatraženo dodatno usuglašavanje za članove zakona koji definiraju formiranje turističkih zajednica na lokalnoj razini.

“Iako je provedena javna rasprava, javila su se dodatna pitanja oko nadležnosti vijeća i načelnika i formiranja turističkih zajednica na lokalnom nivou. Dakle, treba nam još jedan tjedan da se to usuglasi, da iščistimo zakon i da on može ići dalje u proceduru”, kazao je Lendo.

Zakon je povučen s dnevnog reda na zahtjev ministra obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Bojana Domića (HDZ BiH) koji je kao jedan od razloga naveo mišljenje iz Ureda za zakonodavstvo da materijal nije usklađen s određenom metodologijom izrade.

“Bilo je, također, određenih točaka za koje smo smatrali da Ministarstvo gospodarstva treba iskomunicirati i s Turističkom zajednicom i s drugim akterima. Jedna dio javnih prihoda će se usmjeravati na tu djelatnost i željeli smo da zakon prođe dodatnu raspravu kako bismo dobili što kvalitetnije rješenje za turizam”, istaknuo je Domić.