Vlada SBŽ-a u projektima za pomoć nezaposlenima 

Početna konferencija projekta “Suradnjom do bolje konkurentnosti (SBK)” održana je u srijedu u Travniku. 

“Sredstva za realizaciju projekta su osigurana u okviru poziva ‘Podrška Europske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II (LEP II)’ koji financira EU, a realizira Međunarodna organizacija rada u Bosni i Hercegovini (ILO)”, stoji u priopćenju Vlade Srednjobosanske županije.

Opći cilj projekta je integrirati politike cjeloživotnog učenja i poduzetničkog obrazovanja s ciljevima društvenog, gospodarskog i regionalnog razvoja te s politikama zapošljavanja i potrebama poslodavaca na području SBŽ-a.

Iz Vlade su naveli kako su krajnji korisnici ovog projekta, koji će trajati 21 mjesec, nezaposlene osobe, registrirane u evidencijama Službe za zapošljavanje, uz ravnomjernu zastupljenost oba spola, nezaposleni i neaktivni mladi te dugotrajno nezaposlene žene.

Projekt će implementirati Lokalno partnerstvo za zapošljavanje SBŽ-a, čiji će član biti Ministarstvo gospodarstva SBŽ-a.

“Uz direktno sudjelovanje u radu ovog tijela i člana projektnog tima, resorno ministarstvo će osigurati financijska sredstva za sufinanciranje projekta u iznosu od 24.000 KM, ali će biti i poveznica za lokalno partnersko zapošljavanje (LPZ) s drugim ministarstvima na razini županije i s Vladom SBŽ-a”, stoji u priopćenju.