Vlada SBŽ-a dala suglasnost za Lokalni akcijski plan za osobe s invaliditetom

Vlada Srednjobosanske županije dala je suglasnost za Lokalni akcijski plan za unaprjeđenje položaja osoba s invaliditetom u SBŽ-u, koji je sačinila Koalicija organizacija osoba s invaliditetom te županije.

Kako je rečeno, članovi Koalicije su, na sastancima s predstavnicima nekoliko županijskih ministarstava, tražili da Akcijski plan sadržava i obveznu financijsku stavku, ali im je rečeno da će to biti regulirano u skladu s financijskim mogućnostima.

Na sjednici Vlade je istaknuto kako je nužno pokrenuti proces prilagođavanja pristupa zgradama koje su u javnom vlasništvu za osobe sa invaliditetom, a među njima je i nekoliko škola.

Ministri su danas usvojili i novu uredbu o osnivanju Ureda za javne nabavke za potrebe proračunskih korisnika SBŽ-a kojom je, među ostalim, precizirano da će ovaj ured uključiti Vladu u proces početka i završetka svake javne nabavke.

Na sjednici je također razgovarano o preventivnoj deratizaciji koja bi, kako je kazao ministar zdravstva i socijalne politike Nikola Grubešić, u SBŽ-u trebala biti provedena u travnju i svibnju, za što je osigurano 50.000 KM.

Dodao je kako bi to bila prva deratizacija od 2014. godine, nakon čega je izostala zbog obaranja natječaja za izbor najpovoljnijeg ponuđača, javlja Fena.

Nastavit ćemo postupak izbora najpovoljnijeg ponuđača. Deratizacija bi trebala biti provedena od polovice travnja do polovice svibnja, ukoliko ne bude žalbi i obaranja natječaja”, kazao je Grubešić.

Vlada SBŽ-a usvojila je i Pravilnik o ostvarivanju prava na novčanu pomoć braniteljske populacije te dala suglasnost za nabavku vozila za potrebe Ureda za javne nabave i Ureda za europske integracije.

Prethodni članakUmro don Anto Baković
Sljedeći članakPredstavljene prednosti korištenja alternativnih goriva u proizvodnji cementa u BiH