Vlada SBŽ-a: 35.000 KM za grijanje u osnovnim školama u Kiseljaku

Vlada Srednjobosanske županije (SBŽ) dala je suglasnost za izdvajanje 35.000 KM, s ciljem osposobljavanja grijanja u dvjema osnovnim školama u Kiseljaku, čija je zajednička kotlovnica nedavno izgorjela u požaru, piše Fena.

Ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i sporta SBŽ-a Katica Čerkez kazala je danas novinarima da šteta u ovom požaru, za koji se pretpostavlja da je podmetnut, iznosi oko 100.000 KM.

– Trideset pet tisuća KM, koje je izdvojila Vlada, bit će dovoljni za građevinske radove, dok će kotlovi, u vrijednosti od oko 70 tisuća KM, biti dostavljeni od dobavljača s kojim Vlada već ima sporazum, na osnovu kojeg je regulirano grijanje u 22 škole – kazala je Čerkez.

Istaknula je kako se nada da će kotlovnice biti instalirane najkasnije za deset dana, odnosno da će što prije biti stvoreni uvjeti za neometan nastavak školske nastave.

Umjesto dosadašnje zajedničke peći na ugljen, osnovne škole u Kiseljaku će dobiti odvojene kotlovnice i peći na pelet.

Vlada SBŽ-a usvojila je danas i program projektiranja i rekonstrukcije regionalnih puteva, kojim je u 2016. godini planirano oko 4,1 milijuna KM, dok je za održavanje cesta predviđeno 2 milijuna KM.

Na sjednici Vlade usvojene su, također, izmjene i dopune Zakona o dopunskim pravima branitelja kojim se, kako je rečeno, preciznije propisuju prava branitelja i postupak njihovog ostvarivanja, javlja Fena.

Prethodni članakRukometna reprezentacija BiH osigurala nastup u baražu za SP 2017. godine u Francuskoj
Sljedeći članakAnto Radeljić na posudbi u Vitezu