Vlada KSB ulaže 1,35 milijuna KSB u putnu infrastrukturu u Dobretićima

Dužnosnici HDZ-a BiH iz Županije Središnja Bosna jučer su posjetili općinu Dobretići i obišli radove na izgradnji regionalne ceste R413b Lučina – Dobretići – Gostilj, na lokaciji Veliki dol. Riječ je o vrlo bitnom putnom pravcu koji povezuje općinu Dobretići s općinom Jajce. Izgradnjom odnosno rekonstrukcijom ove ceste značajno će se poboljšati prometovanje i skratiti put zbog boljih uvjeta na cesti.

Ukupna duljina izgrađene ceste je 700 metara, a napravljena je s elementima magistralne. Vrijednost radova je ukupno 450.000,00 KM. Izvođač radova bilo je jajačko poduzeće Komotin d.o.o. Uz to, u tijeku je natječajna procedura za rekonstrukciju drugog dijela ceste (Kuprešani – Veliki dol) u procijenjenom iznosu od 900.000,00 KM kojom se povezuju općine Travnik i Jajce preko općine Dobretići putem regionalnog puta Gostilj – Dobretići – Jajce.

Radove je obišlo izaslanstvo HDZ-a BiH na čelu s predsjednikom ŽO HDZ-a BiH ŽSB Radojom Vidovićem, a u izaslanstvu je bio i predsjedatelj Sabora KSB Josip Kvasina, ministar obrazovanja, znanosti, kulture, sporta i mladih Bojan Domić i predsjedatelj OV Jajce Ivo Šimunović. Domaćin posjete bio je predsjednik OO HDZ-a BiH Dobretići Anto Sivonjić. Prije obilaska radova okupljeni su zapalili svijeće i položili vijence na Središnjem spomen obilježju palim braniteljima općine Dobretići. 

Prethodni članakNovi Guinessov rekord: Njemački zubar izvadio Hrvatu zub veličine 37,2 milimetra
Sljedeći članakFOTO: Nepoznata osoba pričinjava štetu na automobilima u Vitezu