Vlada KSB ujutro razmatra prijedlog mjera za suzbijanje pandemije Covid 19 na području Središnje Bosne

Premijer Kantona Središnja Bosna, Tahir Lendo, sazvao je 42. izvanrednu sjednicu Vlade KSB. Ova sjednica će biti održana u petak, 9. travnja 2021. godine, u zgradi Vlade KSB, s početkom u 9,00 sati.

Bez dileme, najznačajnija točka dnevnog reda bit će prijedlog mjera za suzbijanje pandemije Covid 19 na području KSB. Sve građane zasigurno zanima kako će se razvijati situacija po pitanju mjera. Vrlo složena zdravstvena situacija uvjetovala je pomjeranje zabrane kretanja na području KSB već od 20,00 sati, srednje škole su prebačene na online model nastavnog procesa, a značajno su pogođeni ugostitelji, kojima je dopušten rad na terasama objekata, što su uvelike onemogućile vremenske (ne)prilike.

Hoće li se produžiti postojeće mjere ili će ipak biti ublažavanja ili pooštravanja mjera preostaje nam za vidjeti kakvu će odluku donijeti Vlada KSB na svojoj 42. izvanrednoj sjednici.

Što se ostalih točki dnevnog reda predviđenih za ovu sjednicu tiče, izdvojit ćemo još i prijedlog odluka o davanju suglasnosti školama za raspisivanje natječaja za popunu radnih mjesta u školskoj 2020/21. godini.