Vlada KSB donijela nove mjere, pogledajte koje

Premijer Kantona Središnja Bosna, Tahir Lendo, sazvao je za danas 42. izvanrednu sjednicu Vlade KSB.

Bez dileme, najznačajnija točka dnevnog reda bila je prijedlog mjera za suzbijanje pandemije Covid 19 na području KSB. Vrlo složena zdravstvena situacija uvjetovala je pomjeranje zabrane kretanja na području KSB, srednje škole su prebačene na online model nastavnog procesa, a značajno su pogođeni ugostitelji, kojima je bio dopušten rad na terasama objekata, što su uvelike onemogućile vremenske (ne)prilike.

Na današnjoj sjednici Vlada je donijela odluku kako se zabrana kretanja skraćuje i ponovno je od 21 sat do 5 sati ujutro.

Također, ugostiteljima je ponovno dopušteno posluživanje unutar objekata.

Vlada KSB je, na preporuku Zavoda za javno zdravstvo KSB, donijela odluku da je potrebno nastaviti sa striktnim provođenjem svih općih i posebnih mjera, koje su trenutno na snazi te je naložila inspekcijskim organima i pripadnicima MUP-a KSB da intenziviraju rad na terenu, u cilju praćenja postojećih mjera.

Mjera ograničenog kretanja usklađena je s Naredbom kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva te je zabrana kretanja od 21,00 do 5,00 sati ujutro.

Mjera koja se tiče ugostiteljskih objekata dopunjena je na način da se omogućava služenje jela i pića u zatvorenom prostoru, za sve one objekte koji ispune minimalne zahtjeve u pogledu zadanih epidemioloških mjera. Stolovi moraju biti raspoređeni da je udaljenost između njih najmanje 3 metra od ivice do ivice stola. Broj osoba koje sjede za istim stolom potrebno je ograničiti na četiri, a ukupan broj gostiju u zatvorenom prostoru ne može biti veći od 20, uz optimalnu prirodnu ventilaciju. Zabranjuje se i glazba uživo, kao i usluživanje gostiju koji ne sjede za stolom.

Donesene mjere stupaju na snagu od subote, 10. travnja 2021. godine.

Prethodni članakVaša galaksija, vaši gigabajti interneta!
Sljedeći članakSredišnja Bosna: Intenzivnije kontrole mjera, novo vrijeme zabrane kretanja i nove upute ugostiteljima