Vlada KSB-a osigurala novac za regrese

Vlada KSB utvrdila je Prijedlog rebalansa kojim je ovogodišnji proračun, u iznosu od oko 192 miliona maraka, uvećan za 4,6 miliona.
Kantonalni ministar financija Zoran Marković kazao je da je rebalans bio potreban kako bi se osigurao novac za troškove koji nisu bili ranije planiran, a radi se, među ostalim, o obvezama po presudama, regresima i nagradama za državne službenike i namještenike na temelju ocjene uspješnosti njihovog rada.

Premijer KSB-a Tahir Lendo pojasnio je da je postignut sporazum sa sindikatima o linearnom isplaćivanju regresa u iznosu od 200 maraka, kao i da se osiguraju novčane naknade za uspješno ocijenjen rad.
Vlada je na održanoj sjednici ovog četvrtka, dala mišljenje da federalni Nacrt zakona o liječenju neplodnosti biomedicinski potpomognutom oplodnjom te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o transplantaciji organa i tkiva u svrhu liječenja, budu dostavljeni Skupštini KSB-a, kako bi potom bili upućeni u daljnju parlamentarnu proceduru.

Ministar zdravstva Nikola Grubešić podsjetio je da je Upravni odbor Zavoda zdravstvenog osiguranja KSB-a ranije donio odluku o sufinanciranju asistirane reprodukcije za svoje osiguranike.
Sufinanciranje je jednokratno, te po bračnom, odnosno izvanbračnom paru, iznosi do 3000 maraka, pod uvjetom da se ne financiraju iz sredstava federalnog fonda solidarnosti i da žene budu u dobi do 37 godine u momentu dobivanja odluke o ispunjavanju uvjeta za uključivanje u proces asistirane reprodukcije.

 

 

 

drukciji.ba/fena

Prethodni članakPrepolovili mu kaznu: Paravinji 20 godina za ubojstvo Antonije Bilić
Sljedeći članakNogometaši Viteza poraženi i u susretu s Rudarom iz Kaknja