Vlada i Sindikati obrazovanja okončali pregovore – poznat datum početka nove školske godine!

Danas je održan i uspješno završen sastanak između Pregovaračkog tima Vlade KSB i Pregovaračkog tima Koordinacijskog odbora sindikata KSB. Doneseno je pet zaključaka, od kojih je prvi kako pregovarački tim Vlade KSB prihvaća Protokol objavljen u Službenim novinama 5/11 od 25. svibnja 2011. godine.

Članak 1. Protokola se mijenja i glasit će „Vlada KSB-a će sa Sindikatima obrazovanja KSB zaključiti Anekse kolektivnih ugovora i istovremeno primjeniti sa Zakonom o plaćama državnih službenika i namještenika i policijskih službenika“.
Vlada KSB će sa Sindikatima pristupiti izradi Aneksa Kolektivnih ugovora, s rokom do 15. rujna 2011. godine.
U članku 5. Protokola, obvezuje se Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa KSB i Sindikati obrazovanja da će zaključitit poseban Protokol o suradnji kojim će se regulirati izrada podzakonske regulative iz nadležnosti Ministarstva, uz rok do 15. rujna 2011. godine.
Članak 8 Protokola mijenja se i glasit će: „Sindikati obrazovanja se obvezuju da će nakon što Skupština KSB i Vlada KSB realizira preuzete obveze donijeti Odluku o prekidanju štrajka.
„Nova školska godine započinje 5. rujna 2011. godine. Sjednica Sabora KSB, na kojoj će se raspravljati o Nacrtu zakona o plaćama, je zakazana za 7. rujna i ako se ne budu poštivali zaključci i sporazum koji je danas potpisan tek onda možemo stupiti u štrajk. Mi se nadamo da će sporazum biti ispoštovan i da ni nakon 7. Rujna neće biti potrebe za stupanjem u štrajk“ izjavila je za Fenu Luca Milišić predsjednica Neovisnog sindikata djelatnika srednjih škola KSB.