Vlada F BiH oduzela Zenici koncesiju nad izvorištem Kruščica i dodijelila ju Vitezu!

Nakon što je najavio ukidanje županija dopremijer BiH i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivanović Lijan, na današnjoj sjednici Vlade BiH predložio je vraćanje koncesije nad izvorištem Kruščica općini Vitez, odnosno JKP “Vitkom”.

Vlada F BiH ovu je odluku usvojila izrazivši svoje nezadovoljstvo nepravdom koju stanovnici općine Vitez trpe već nekoliko godina, zbog činjenice da Zenica crpi prirodno bogatstvo Viteza, usprkos odluci Ustavnog suda da se odluka o koncesiji treba ponovno donijeti.

Ova će informacija sasvim sigurno razveseliti stanovnike Viteza, a u Zenici su već najavljeni prvi prosvjedi protiv ove odluke. Prosvjedi će biti organizirano vjerojatno po uzoru na one u Vitezu, kada su u nekoliko navrata tisuće Vitežana iskazale svoje nezadovoljstvo, što je vjerojatno dovelo do toga da Vlada F BiH donese ovu odluku.

S obzirom na strateški položaj Viteza i ugled koji uživa u F BiH sasvim je izvjesno kako će ovo biti konačna odluka, odnosno da Vlada neće popustiti pod pritiscima iz Zenice.