Vlada F BiH će Općinskom sudu u Travniku dostaviti suglasnost za otvaranje stečajnog postupka nad PS Vitezit

Vlada FBiH je prihvatila informaciju Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije povodom zahtjeva Općinskog suda u Travniku za davanje prethodne suglasnosti za otvaranje stečajnog postupka nad PS Vitezit d.o.o. Vitez. Tim povodom je konstatirala da je, do sada, iz proračuna Federacije BiH isplaćeno 2.996.188,60 KM po osnovu solidarne odgovornosti za obveze ovog gospodarskog društva, a da je kod Federalnog ministarstva financija zavedeno u redoslijedu namirenja po istom osnovu još 30.005,56 KM.

Također, u posljednjih deset godina po raznim osnovama izdvojeno je više od 15.000.000 KM proračunskih sredstava za oživljavanje proizvodnje i sprečavanja stečaja PS Vitezit, što nije dalo očekivane rezultate.

Vlada je danas zadužila federalnog ministra energije, rudarstva i industrije zadužila da, u skladu sa ovlaštenjima iz Zakona o stečajnom postupku, Općinskom sudu u Travniku dostavi suglasnost za otvaranje stečajnog postupka nad PS Vitezit, s ciljem reorganizacije stečajnog dužnika i uređivanja njegovog pravnog položaja i odnosa prema povjeriteljima, a osobito radi održavanja poslovanja.

Ministar će tijekom stečajnog postupka ostvarivati suradnju i koordinaciju sa stečajnim sucem i stečajnim upraviteljem kad je riječ o ograničenju u raspolaganju imovinom stečajnog dužnika, koja služi za proizvodnju naoružanja i vojne opreme, priopćeno je iz Vlade F BiH.  

Prethodni članakČetvrt stoljeća Postrojbe specijalne policije PU Travnik
Sljedeći članakPotpisan ugovor o izgradnji mosta preko rijeke Lašve