Vlada FBiH: Na prodaju idu Konfekcija Borac, Vitezit, Remontni zavod Travnik…

Vlada Federacije BiH na prošlotjednoj 152. sjednici donijela je nekoliko odluka među kojima je i privatizacija 14 poduzeća.

Vlada FBiH dala je danas suglasnost na Plan privatizacije i Financijski plan Agencije za privatizaciju u FBiH za 2015. godinu.

Planom su obuhvaćena poduzeća za koja su više puta objavljivani javni pozivi za prodaju, u kojima je državni kapital manjinski, kao i ona koja su u proteklom periodu negativno poslovala i zabilježila evidentan pad kapitala.

Riječ je o 14 poduzeća i to: Bosnalijek d.d. Sarajevo, Energopetrol d.d. Sarajevo, Energoinvest d.d. Sarajevo, Aluminij d.d. Mostar, Hidrogradnja d.d. Sarajevo, Remontni zavod d.d. Travnik, Šipad export-import, Željezara Zenica, KTK d.d. Visoko, Agrokomerc d.d. Velika Kladuša, Konfekcija Borac d.d. Travnik, Fabrika duhana Mostar, PS Vitezit i Holding poduzeće Putevi BiH Sarajevo.

Iz plana je vidljivo da se radi o poduzećima koja se nekoliko godina ponavljaju u planu APF-a, s lošom financijskom slikom, tržišnom neizvjesnošću i, uglavnom, bez značajnijih promjena u izboru metoda i načina prodaje, saopćeno je iz Vlade FBiH.

Prethodni članakHDZ-ovi ministri će biti Bevanda i Pendeš
Sljedeći članakZavičajni muzej Travnik pokrenuo je produkciju kazališne predstave „Nobelovac i Travnik“