Vjetropark na Vlašiću snage 50 megawata

Elvedin Grabovica, generalni direktor Elektroprivrede BiH i Sedžad Milanović, ministar gospodarstva SBŽ jučer su u Travniku potpisali koncesijski ugovor za izgradnju vjetroparka na deset lokacija na planini Vlakić snage do 50 megawata.

– Ovo je drugi ugovor koji Vlada SBŽ i Ministarstvo gospodarstva potpisuju kada je u pitanju proizvodnja električne energije iz obnovljivih izvora, odnosno drugi ugovor za korištenje energije vjetra. Ovo je i investicija koja će doprinijeti razvoju gospodarstva u SBŽ – kazao je ministar Milanović.

Generalni direktor Elektroprivrede Elvedin Grabovica istaknuo je kako je cilj što prije pokrenuti istraživačke radove na predviđenim lokacijama.
– Ukoliko se svi projekti pokažu isplativi krenut ćemo u izgradnju deset vjetroagregata snage 5 megawata, a to znači ukupnu snagu od 50 megawata, što bi predstavljalo vrijednost investicije oko 70 milijuna eura u narednom periodu – kazao je Grabovica.

Isti ugovor za gradnju vjetroparka na drugim lokacijama na Vlašiću, u listopadu ove godine potpisala je firma EBER KON iz Travnika koja je u vlasništvu tursko-bosanskog konzorcija.

Kenan Kavazović / Dnevni avaz