Vjeruju i nadaju se povoljnom rezultatu

Vitez u goste putuje snažnom, drugoplasiranom Radniku koji ima 29 do sada osvojenih bodova.

Vitežani su pak devetoplasirani s 19 bodova pa bi se moglo zaključiti kako je to za njih put bez nade i pozitivnih očekivanja. Je li baš tako?

Idemo na teško gostovanje, što jasno govori i pozicija našeg protivnika na prvenstvenoj ljestvici. No, treba reći, a to sam govorio i ranije, izuzme li se Zrinjski, ove sezone kvaliteta klubova je vrlo izjednačena, i otvoreno ću reći moja se momčad, u to sam uvjeren, može nositi sa svim klubovima na domaćem i gostujućem terenu. Na tim uvjerenjima mi ćemo u Bijeljini, požrtvovnom igrom, tražiti svoje prilike, braneći čvrsto svoj gol ali nećemo igrati zatvoreno, defanzivno. Uvjeren sam, odigrat ćemo dobro, nećemo ponoviti greške, pojedinačne, organizacijske i postavkom na terenu koje smo pravili u prošlom kolu u Vitezu protiv Željezničara. To je iza nas“, kazao je trener Viteza, Slaven Musa.

Zanimljivo je, Radnik igra vrlo dobro u gostima, najuspješnija je gostujuća momčad u dosadašnjem dijelu prvenstva. Istovremeno, moglo bi se reći, znatno slabiji i neuspješniji su na domaćem terenu kao i Vitez koji također spada u bolje gostujuće momčadi.

“Može li to u ovom susretu, za vašu momčad biti bar ona mala psihološka prednost, ohrabrujuća činjenica“, pitamo trenera Musu.

Može, sigurno i nadam se da će i biti. S novim trenerom Radnik traži više igre, veći posjed lopte, prezentaciju igre na svom terenu kakvu ranije nisu igrali. A to ipak ne ide preko noći, a mi ćemo u tim njihovim postavkama i , ako to nije nekorektno reći, nedorečenostima u takvoj igri, tražiti priliku za sebe. Moraju oni napasti, to će sigurno činiti, a mi s drugačijim sastavom u odnosu na Željezničar, imat ćemo ovaj put u napadu brze igrače, recimo Đerića, koji će u Bijeljini igrati od prve minute, tražit ćemo svoje prilike i imat ćemo ih, siguran sam. Imaju moji dečki izraženu želju i motiviranost, igrat će se na dobrom terenu, nadam se i vjerujem u našu dobru igru i u konačnici i povoljan rezultat.

Jedan od najboljih i najiskusnijih igrača Viteza svakako je Zoran Kokot. No, Kokot silom prilika igra centralnog napadača a ne svoje prirodno mjesto na lijevoj strani napada, što je i razlog da ipak nešto manje daje od svojih stvarnih i objektivnih mogućnosti.

Radnik je vrhunska momčad, čeka nas vrlo težak posao“, kaže nam Kokot i dodaje: „Reći ću, mi u ovom susretu nismo bez šansi. Radnik je naš veliki dužnik, u utakmici u Vitezu nije nas nadigrao, a rezultatski (1 : 4) nas je pregazio. Mi već duže vremena nikako da svoje navijače obradujemo jednom čvrstom i sigurnom pobjedom u Vitezu, na domaćem terenu, a vrlo dobro nam ide na gostujućim. Nadam se da će tako biti i sutra u Bijeljini, nadam se dobroj igri i rezultatu koji će ponovo razveseliti naše navijače. Možemo mi to!

Lakše je ozlijeđen pouzdani Jevtić, dva dana nije radio s momčadi, no vjeruje se da će u Bijeljini igrati već od prve minute. I dalje je ozlijeđen mladi Stanić, pa se očekuje da će Vitežani susret protiv Radnika početi u Sastavu: Nwolokor, Livančić, Jevtić, Hodžurda, Sadiković, Muminović, Barišić, Dedić, Đeić, Kokot, Rašić.

Piše: Zvonimir Čilić

Prethodni članakKristijan Perić danas imao drugu operaciju
Sljedeći članakGlavno vijeće HNS-a raspravlja o hrvatskim braniteljima