Vjerovali ili ne: Kad je jaka štela, ništa nije problem

Agencija za državnu službu BiH objavila je na svojim službenim stranicama javni oglas za imenovanje članova odbora državne službe za žalbe. Oglas sadrži već standardne uvjete predviđene zakonom, ali i jedan za koji smo prilično sigurni kako ima veze sa svim prije nego zakonom.

Naime, u oglasu za izbor i imenovanje članova Odbora državne službe za žalbe stoji između ostalih i uvijet da je prema kandidatu “prestala pravna posljedica presude za krivično djelo nasilja u obitelji”.

Kako u oglasu piše da je ovo jedan od uvijeta koje kandidat za člana Odbora državne službe za žalbe mora ispunjavati logikom ovog oglasa znači da kandidati koji bi željeli posao u državnoj instituciji, moraju imati evidentirano “nasilje u obitelji”, koje je naravno do sada zastarilo, kako bi ravnopravno konkurirali na oglas ADS-a?!

Pametnom dosta, kandidat za ovu, kao i za velik broj drugih pozicija je vjerojatno već poznat, a Agenciji za državnu službu se mora priznati kako uistinu znaju znanje. Svaka čast, znaju napraviti javni oglas na kojem ne postoji ni najmanja šansa da “favorit” ne prođe na natječaju. Tko ne vjeruje može provjeriti ovdje.

Kapa dolje!