Vitezu protiv Slobode igra samo pobjeda

Za Vitežane bi se moglo reći  da igraju daleko bolje od rezultata koje postižu. Naime, u tri susreta osvojili su samo jedan bod i postigli samo jedan gol, a bilo je dobrih prilika i za još poneki gol, što bi značilo i bogatiji bodovni saldo. Na žalost, u takvim prilikama, što nesmotrenošću i nespretnošću napadača, što nedostatkom sreće i šanse su odlazile u nepovrat.

A kažu, sreća uzima ali i vraća…A ne treba zaboraviti, čak treba stalno naglašavati, upozoravati, podsjećati…, bilo je  i ozbiljnih sudački propusta na štetu Viteza u susretu s Krupom i Željezničarom od sudaca Gigovića iz Gradiške, odnosno Spahalića iz Mostara. A nadležni na sve to ni „prstom nisu mrdnuli“…

Danas, Vitezu u goste stiže također „ranjena“ Sloboda s također lošim startom u prvenstvu, kao i Vitez sa samo jednim osvojenim bodom, bez postignutog gola u tri do sada odigrane utakmice. I reklo bi se, evo dobroga plijena za Vitez?

„Istina, i Sloboda je vrlo loše startala, rekao bih kao i mi. No, to baš ništa ne mora značiti, a jasno je da su Tuzlaci daleko kvalitetniji nego što to rezultati iz prva tri kola govore. Međutim, uz sav respekt prema Slobodi reći ću, u Vitezu nitko nije favorit, pa tako ni Sloboda. Igrat ćemo hrabro, odlučno s jednim ciljem – ostvariti prvu ovosezonsku pobjedu. Naše iskazano htijenje, pa i dobru igru u protekla tri kola koja nije i bodovno adekvatno nagrađena, naši navijači  su prepoznali, podržavaju nas i molimo ih da budu s nama i uz nas i u ovom susretu. Uzvratit ćemo im zalaganjem, borbenošću i iskreno vjerujem i pobjedom“, kazao je trener Viteza, Ivica Bonić.

Slavko Brekalo je tri prve utakmice odigrao vrlo dobro, a to se od ovoga iskusnog igrača koji u ovoj sezoni predvodi momčad Viteza i očekuje.

Slavko Brekalo

„Rezultati iz prva tri kola nisu i prava mjera naše snage i naših sposobnosti. Jer, rekao bih, igrali smo solidno, može se reći dobro, no za „mir u našoj kući“ nedostaju nam bodovi. Sloboda je u sličnoj situaciji, međutim mi smo domaćini i očekujemo pobjedu. Mogu reći, dečki s nestrpljenjem očekuju ovaj susret s vjerom u vlastite snage i u tri oda“.

Osvrnuo se Brekalo i na igru suigrača mu u obrambenoj liniji, prinovu Viteza iz Dugopolja, Luku Miletića.

„Do sada smo odigrali u paru tek tri službene utakmice. Dobro se razumijemo, dopunjujemo, a mislim da ćemo mi iz utakmice u utakmicu igrati sve bolje i sigurnije. Luka je mlad, vrlo dobar igrač, ja sam stariji, iskusniji i naravno da ću mu, u svakoj prilici, biti „pri ruci“, na terenu prije svega. Bit ćemo mi dobar tandem“.

Uoči utakmice sa Slobodom gost novinara bio je i Mahir Karić, po općim ocjenama veliko pojačanje Viteza.

„Mi smo momčad sastavljena od mladih i iskusnih igrača. Mladi su vrijedni, hoće raditi, učiti a na nama s većim iskustvom je da ih vodimo, upućujemo, pomažemo im. Igramo sve bolje, vjerujem da ćemo s takvim trendom nastaviti i protiv Slobode što bi trebalo biti krunisano i pobjedom. A ta tri boda koja svi odreda očekujemo, „ginut“ ćemo  za njih, odvela bi nas u neku mirniju, ohrabrujuću poziciju“.

Pred susret sa Slobodom trener Ivica Bonić je kazao kako nema kartoniranih niti ozlijeđenih, pa bi se, bez njegove potvrde, mogla očekivati startna jedanaestorica: Tirić, Stanić, Brekalo, Miletić, Ćosić, Vranjić, Mamić, Livaja (Bojo), Đerić, Zukić, Karić.

Prethodni članakProsvjetari u SBK i dalje bez Kolektivnog ugovora, najavljuju štrajk upozorenja prvog dana nove školske godine
Sljedeći članakSTK “CM” Vitez premošćuje granice