U Vitezu se igra najbolji mininogomet: Ecos prvak BiH u mininogometu

Zahvaljujući ranije iskazanim organizacijskim sposobnostima i vrhunskim uvjetima koje imaju u Vitezu na kompleksu Sportsko-rekreacijskom centru „Romari“, Vitežanima ja dodijeljena završnica prvenstva Bosne i Hercegovine u mininogometu i završnica kup natjecanja. Nastupilo je ukupno 18 momčadi, po 9 u borbi za državnog prvaka i 9 u borbi za Kup BiH. Momčadi su izborile sudjelovanje u završnici prvenstva i u kup natjecanju u Vitezu osvajanjem prvog, odnosno drugog mjesta prednatjecanjima održanim u devet bosanskohercegovačkih gradova.

Prvog dana natjecanja vrijeme je bilo vrlo loše, hladno, padala je kiša, čak i snijeg što je ometalo, ali ne i zaustavilo natjecanje, no upravo radi lošeg vremena gledatelja je bilo manje nego što je očekivano. Na sreću drugi dan, u nedjelju, po lijepom proljetnom vremenu sve je nadoknađeno.

Uvjerljivo najbolja momčad prvenstva BiH je Ecos iz Viteza, dok je Kup BiH osvojila momčad Julius Meinl & Paper Moon iz Sarajeva.

U polufinalnim susretima za prvaka BiH Ecos je  s 4:2 pobijedio Sunnyland (Sarajevo), a boljim izvođenjem penala u susretu s ekipom Farma Prom (Banja Luka), u finale se plasirala momčad Caffe Verona (Lukavica). U borbi za treće mjesto Sunnyland je s 3:0 slavio protiv ekipe Farma Prom, dok su suvereni Vitežani, momčad Ecosa, s uvjerljivih 3:0 pobijedili Caffe Verona i tako osvojili titulu državnog prvaka i izborili Europsku Ligu prvaka koja će ove godine biti održana u Mariboru.

U polufinalnim susretima za pobjednika Kupa BiH Zamm mC svladao je Pan Team iz Viteza, a JuliusMeinl&Paper Mon momčad Evalar Zdravlje (Sarajevo). U borbi za treće mjesto Pan Team je pobijedio s 3:0 Evalar Zdravlje, dok je u finalnom susretu momčad Julius Meinl&Paper Moon svladala Zaam MC rezultatom 3:2 i tako osvojila titulu pobjednika Mininogometnog kupa BiH.

Najbolji strijelac u natjecanju za Kup je Eldin Mujezinović  iz momčadi Zamm mC s 5 pogodaka, te u natjecanju za prvaka BiH, Ivan Rezdaušek iz momčadi Ecos s 7 postignutih golova. Priznanja, nagrade i pokale najboljim ekipama i pojedincima uručili su  Bojan Rajković, predsjednik Mininogometne Udruge BiH, Miro Matošević, direktor Turističke zajednice Srednjobosanske županije i Marinko Čavara, Predsjednik Federacije BiH.

Prethodni članakFOTO: Odlična izvedba premijere predstave “Do utorka” GKM-a Vitez
Sljedeći članakTreća premijera GKM-a Vitez u 15 dana: Ovoga petka “Plava boja snijega”