U Vitezu predstavljena knjiga “Čovjek i njegova sjena” dr. Ante Kovačevića

Knjiga “Čovjek i njegova sjena” autora dr. Ante Kovačevića predstavljena je u dvorani HKD “Napredak” podružnica Vitez.

O knjizi je uz autora govorio i viteški književnik Anto Zirdum, a nazočne je pozdravio i Zoran Kupreškić, predsjednik HKD “Napredak”, podružnica Vitez.

Knjiga “Čovjek i njegova sjena” svjedoči o progonu političkih neistomišljenika, montiranim sudskim procesima te grijesima komunističke ideologije, totalitarnog sistema i prakse bivše Jugoslavije, ali i potrebi oproštenja i pomirenja. Prilikom predstavljanja knjige auotr je iznio svoja sjećanja kako bi opisao vlastita stajališta o događajima i ljudima iz vremena komunističke represije, koju je sam imao prilike osjetiti na vlastitoj koži. Pritom se osvrnuo na susret sa svojim bivšim progoniteljima, udbašima. No, poruka knjige ipak leži u praštanju i pomirenju.

U sklopu predstavljanja knjige u Vitezu prikazan je i videoisječak iz emisije HRT-a Hrvatska uživo u kojemu dr. Kovačević, zajedno sa Željkom Kekićem, čovjekom koji ga je kao tajni agent UDBA-e za vrijeme komunističkog režima uhodio, progovara o nastanku knjige i potrebi lustracije u hrvatskom društvu.

Prethodni članakGlasači u BiH mogli bi glasovati i elektroničkom poštom
Sljedeći članak“Ovnak” i “CM” ugostili mališane iz Dječjeg vrtića “Dani”