I u Vitezu obilježena 25. godišnjica osnutka HVO-a

U svim općinskim središtima u Srednjobosanskoj županiji u kojoj žive Hrvati u ovom tjednu svečano i dostojanstveno obilježena je dvadesetpeta godišnjica osnivanja Hrvatskog vijeća obrane.

Vitežani su to učinili u četvrtak a za mjesto obilježavanja odabrali su Križančevo Selo, najveće hrvatsko stratište u BiH u Domovinskom ratu gdje je samo u jednom danu poginula i ubijena 34 pripadnika HVO-a i hrvatska civila, a 30 zarobljenih vojnika je odvedeno i kasnije mučeno i svirepo ubijeno.

Tu su u Križančevu Selu, predstavnici općinskih udruga proisteklih iz Domovinskoga rata, te predstavnici političkih i općinskih struktura zakonodavne i izvršne vlasti, predvođeni predsjednikom OO HDZ-a BiH i načelnikom općine, Borisom Marjanovićem i Tomislavom Bošnjakom Matićem, položili su cvijeće i upalili svijeće. To su učinili i županijska ministrica Katica čerkez, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Nikola Lovrinović, te ministrica obrane BiH, Marina Pendeš, u pratnji visokih časnika Oružanih snaga BiH, na čelu s načelnikom Zajedničkog stožera OS BiH general pukovnikom Antom Jelečem.

Za duše poginulih i ubijenih u Križančevu Selu, te poginule i ubijene pripadnike HVO-.a Viteza i srednje Bosne, molitvu opijela predvodio je viteški župnika fra Velimir Bavrka.

Prethodni članakReprezentacija BiH ostala na 29. mjestu FIFA rang liste
Sljedeći članakRagbijaši Viteza u nedjelju dočekuju beogradski Partizan u okviru Balkan super lige