Vitezit čeka prenamjenu odluke o odobravanju 330 000 KM

Radnici Vitezita jutros su u Upravnoj zgradi održali ranije najavljeni sastanak s generalnim direktorom, Josipom Rajićem i tehničkim direktorom, Josipom Miškovićem, javlja Radio Vitez.

Kako je u izjavi za Radio Vitez kazala Vlatka Mlakić, rukovoditeljica Službe kontrole kvalitete u Poslovnom sustavu Vitezit, radnicima se obratio generalni direktor Rajić, koji je najavio mogućnost da odobrenih 330 000 KM, koje je Vlada FBiH nedavno odobrila Vitezitu za sanaciju šteta, utvrđenih ranijim inspekcijskim nadzorom, i koje su se mogle upotrijebiti samo za tu namjenu, bude iskorišteno u te, ali i u svrhu iplate dijela plaće radnicima, te nabavku sirovina.

Očekuju da će preinaku odluke donijeti sutra Vlada FBiH, te da bi sredstva trebala biti operativna najkasnije do ponedjeljka.

Radnici su se u međuvremenu obratili i federalnom premijeru Fadilu Novaliću, te predsjednicima najjačih političkih stranaka u BiH, tražeći i od njih da se uključe u rješavanje sigurnosnih, ali i ekonomsko-socijalnih problema zaposlenika Vitezita.

Radio Vitez