Vitez.info doznaje: Ne štrajkuju sve osnovne škole u SBŽ!

Jutros je prema najavam sindikata osnovnog obrazovanja u osnovnim školama Srednjobosanske županije započeo štrajk.

Djeca koja su stigla na nastavu vraćena su kućama, a prema našim saznanjima poručeno im je da prate medije kako bi doznali što će se dalje događati.

„Imali smo bus koji nas je dovezao u školu u 7:30 , nastavnica Hrvatskoj jezika nas je okupila vani, nismo čak ni u školu ušli. Rekla je da pratimo vijesti, čitamo novine i pratimo internet! To sam znala i samaa … Bolje da sam ostala kući spavati! Nismo čak ni do 9,00 h ostali, došli smo kući u o8:10“, napisala je portalu vitez.info učenica jedne od osnovnih škola s područja općine Vitez.

Prema saznanjima vitez.info portala netočna je tvrdnja da su sve osnovne škole s područja Središnje Bosne u štrajku. Kako neslužbeno doznajemo, u četiri osnovne škole s područja općine Kiseljak danas se normalno odvijao nastavni proces. U Osnovnoj školi „Kiseljak“ je održan sastanak učiteljskog vijeća, nakon čega je sastanak održao i Sindikat te je zaključeno kako će zahtjevi prema ministarstvu  ostati, ali da će se u interesu djece i što skorijeg završetka ove školske godine nastaviti s nastavnim procesom.

„Nerad nije rješenje. Ova odluka nije jednostavna, ali djeca ne smiju trpiti. Sindikat neka ustraje u zahtjevima i nadamo se što skorijem postizanju dogovora s Vladom. Ukoliko se ne postigne dogovor, onda imaju odvjetnici pa neka sud odluči tko ima pravo. Ipak, najgore od svega bilo bi da djeca ne idu u školu i da trpe zbog nepostizanja dogovora između Vlade i Sindikata“, rečeno nam je u OŠ „Kiseljak“.

Na facebooku je formirana i grupa pod nazivom Udruženje roditelja školske djece.