Vitežanke nastupile na rukometnom turniru u Međugorju

DSC 5681Treću sezonu uzastopno ŽRK Petica plus iz Viteza nastupio je na međunarodnom rukometnom turniru u Međugorju, turniru koji je niz sezona priznat i kod Europske rukometne federacije. I ove sezone Vitežanke su pod vodstvom Kristijana Blaža igrale zapaženu ulogu i osvojile nekoliko priznanja.

Klub iz Viteza ove godine na natjecanju se predstavio u kategoriji seniorki i juniorki, a u obje konkurencije okitio se srebrnim medaljama. Kao i u seniorskom nadmetanju, tako i u juniorskom bolje od Vitežanki bile su samo igračice Izviđača koje su prikazale najbolju igru i sasvim zasluženo u ”grad rukometa”- Ljubuški odnijele zlatna odličja. Vrijedi spomenuti da je mlada rukometašica Petice plus, Dajana Bošatlić dobila priznanje za najefikasniju igračicu u seniorskoj konkurenciji.

”Nakon bazičnih priprema u Vitezu i visinskih na Vlašiću turnir u Međugorju pružio mi je prigodu vidjeti koliko smo kvalitento radili preotekla tri tjedna. Odigrali smo nekoliko kvalitetnih i napornih utakmica u svega četiri dana i to redom protiv klubova iz Permijer lige. Mislim da smo radili kvalitetno i da će kostur ekipe iz prethodne sezone uz tri pojačanja koja smo angažirali napraviti korak naprijed ove sezone i da ćemo pomrsiti račune mnogim klubovima”, izjavio je za vitez.info Kristijan Blaž, trener u ovom mladom viteškom športskom kolektivu.

Rukometašice nastavljaju sa radom za natjecanje u Prvoj ligi F BiH koje će početi koncem mjeseca rujna, a kako smo doznali ovaj klub u planu ima organiziranje rukometnog turnira za seniorke na kojem bi prema najavama trebale nastupiti i klubovi iz Premijer lige BiH. Turnir je planiran za sredinu rujna.