Vitežanka Vesna Gugić – rođena pobjednica

Uspjesi sportašice o kojoj tekst u nastavku govori redovno su punili redove sportskih članaka web portala Vitez.info. Djelomično iz razloga što se ona, Vesna Gugić neprestano nalazila na samom vrhu karatea kako u Bosni i Hercegovini, tako i u Republici Hrvatskoj, gdje je sad na studiju.

Vrijedi istaknuti kako Vesna nije uspješna samo u sportu. Ona je dobitnica Rektorove nagrade prošle godine za znanstveni rad koji je napisala zajedno sa nekoliko svojih kolega s geografskog odsjeka.

Uz to što je iznimno uspješna studentica Vesna je nastavila nizati i sportske uspjehe po odlasku na studij u Zagreb. Već treću godinu za redom je na postolju najboljih karatašica Repubilke Hrvatske. Prije desetak dana na državnom prvenstvu koje je održano u Rijeci, gdje je nastupila kao članica Karate kluba „Hrvatski Dragovoljac“ iz Zagreba, osvojila je brončanu medalju u kategoriji seniorki do 55 kilograma.

Vesna Gugić studentska je prvakinja Hrvatske u karateu u spomenutoj kategoriji, te je je Hrvatsku predstavljala i na Europskim sveučilišnim igrama, koje su održane proteklog ljeta u Zagrebu. Navedeni uspjesi okrunjeni su i priznanjem institucije na kojoj ona studira, kada je od Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu primila Dekanovo priznanje za studentska sportska dostignuća u prethodne dvije godine.

Vesna Gugić je i Vitežanka, na koju smo mi ponosni i sretni što ponovno puni redove članaka portala Vitez.info. Iskreno se nadamo kako ćemo ubuduće pisati još više i češće o Vesni, ali i svim našim uspješnim Vitežankama i Vitežanima.

Vesna nije od neke velike priče, predanija je djelima. Kako nam je rekla voljela bi da netko u njezinim djelima vidi ili pronađe inspiraciju kako bi i sam uspio u zacrtanim ciljevima, bilo u sportu, obrazovanju ili nečemu trećem. Vesna sasvim sigurno može biti putokaz mnogim mladim ljudima. Usprkos činjenici da je život čest stavljao na brojna iskušenja uspjela je ostvariti puno toga i što je najbitnije, ne misli stati na tomu. Sretno Vesna u ostvarenju budućih ciljeva!

p.s. ukoliko imate svoju ili lijepu priču neke Vitežanke ili Vitežana kontaktirajte nas i podijelite ju s nama, a mi ćemo rado prenijeti sve ono pozitivno našim čitateljima.

Prethodni članakVitežani željni i žedni pobjede
Sljedeći članakMinistrica Čerkez upriličila prijam za Doru Ćosić i Ivana Bobaša