Vitežanka Samira Bešo još uvijek u vještačkoj komi

alt“Stanje dvadesetdvogodišnje Samire Bešo i dalje je nepromijenjeno. Djevojka je još uvijek životno ugrožena, a sigurno će ostati uspavana, u tzv. vještačkoj komi, u nerednih nekoliko dana. Neophodan joj je odmor, a doktori će procijeniti trenutak kada bi je trebali početi buditi iz kome”, izjavila je u 19,15 sati večeras za vitez.info Biljana Jandrić, glasnogovornica KCUS.

Uputit ćemo zamolbu pojedinim posjetiteljima našeg portala da se suzdrže od “čula-kazala” komentara te u ovim teškim trenutcima ne otežavaju dodatno obitelji povrijeđene Samire.

Glasnogovornica KCUS nam je rekla da će nam javiti eventualne promjene stanja Samire Bešo, tako da će portal vitez.info nastojati pravovremeno i točno izvještavati o istom.

Subota, 12,30 sati: „Nema značajnih promjena, stanje je i dalje izuzetno teško. Uistinu je teško dati bilo kakvu prognozu. Djevojka je još uvijek životno ugrožena, intubirana i na potpomognutom disanju. Jutros je sniman CT glave, tako da preostaje vidjeti kakvi će biti rezultati”, potvrdila nam je danas, oko 12,30 sati Biljana Jandrić, glasnogovornica KCUS.

Petak, 20,50 sati: U 20,50 sati kontaktirala nas je gospođa Jandrić (koja je pokazala visok nivo profesionalizma, svaka čast op.s) te potvrdila kako je operacija završena. Kako smo doznali povrede su i dalje opasne po život, a hematom koji je uklonjen ozbiljno je ugrozio mozak te je jako teško procijeniti kako će se situacija razvijati.

„Stanje je teško, ali nadajmo se da će se situacija popraviti. Naši djelatnici su učinili što je u njihovoj moći, a djevojka se trenutno nalazi u vještačkoj komi, jer joj je neophodno mirovanje i odmor. Ne znamo koliko je štete pričinio hematom, ali nadamo se kako će mladost djevojke (22 godine op.a) pomoći”, izjavila je sinoć za vitez.info Biljana Jandrić, glasnogovornica KCUS.

Petak, 19,45 sati: Glasnogovornica KCUS, Biljana Jandrić, za vitez.info je, sinoć oko 19,45 sati, potvrdila da je u tijeku bila operacija ozlijeđene.

Petak. 16,45 sati: Kako je za portal vitez.info potvrdila glasnogovornica KCUS, Biljana Jandrić, Samira Bešo (1990.) je primljena na KCUS u 15,05 sati s teškim povredama glave, odnosno subduralnim hematomom. Kako doznajemo od Biljane Jandrić, ozlijeđena je zaprimljena s traumom s teškim povredama glave, te je odmah priključena na potpomognuto disanje.

Podsjetimo, dvadesetdvogodišnja Samira Bešo iz Viteza teško je ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se u petak, 16. ožujka oko 12,30 sati, dogodila u Vitezu, kada ju je udarilo vozilo marke “audi” kojim je upravljao M.B. (51) iz Viteza.

Prva pomoć ozlijeđenoj je pružena u bolnici „Dr. Fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj, nakon čega je transportirana u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS).