Vitežanka Samira Bešo i dalje na potpomognutom disanju

altSamira Bešo, dvadesetdvogodišnja djevojka iz Viteza, koja je proteklog petka teško povrijeđena u prometnoj nesreći u Vitezu nalazi se u Kliničkom centru Univerziteta Sarajevo i još uvijek je u teškom stanju, potvrdila je večeras, u srijedu navečer, oko 20,00 sati za vitez.info Biljana Jandrić, glasnogovornica Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo (KCUS). 

“Liječnici su tijekom utorka pokušali probuditi Samiru iz kome, međutim nisu uspjeli te je ona i dalje na potpomognutom disanju. Nekih značajnijih promjena nema”, izjavila je večeras gospođa Jandrić.

Ovim putem ćemo ponovno uputiti zamolbu pojedinim posjetiteljima našeg portala da se suzdrže od “čula-kazala” komentara te u ovim teškim trenutcima ne otežavaju dodatno obitelji povrijeđene Samire. Oni koji imaju poruke potpore obitelji Bešo iste mogu napisati u komentarima na vijest.

Glasnogovornica KCUS nam je rekla da će nam javiti eventualne promjene stanja Samire Bešo, tako da će portal vitez.info nastojati pravovremeno i točno izvještavati o istom.

Ekipa vitez.info portala u nedjelju je posjetila obitelj Bešo koju je pogodila ova teška nesreća. Molitva, nada i vjera da će se Samira oporaviti je jedino što je preostalo obitelji Bešo, ali i svima koji su uz njih u ovim teškim trenutcima. Liječnici su učinili što su mogli i sada preostaje čekati i vjerovati kako će ova priča imati sretan kraj.

Obitelj Bešo u nedjelju je posjetio i Mladen Babić, sudionik u ovoj tragičnoj nesreći, a u kasnim popodnevnim satima, nakon povratka obitelji Bešo iz Sarajeva, i općinski načelnik Vlado Alilović.

Iako smo u dogovoru s obitelji prvotno razmišljali o obustavi pisanja o stanju Samire Bešo, na koncu smo zajednički zaključili kako je ipak korisnije plasirati provjerene i točne informacije, nego dopustiti da se šire dezinformacije.Obitelj nam je ustupila i Samirinu sliku koju objavljujemo uz ovu vijest.

Nedjelja, 17,30 sati: Obitelj Bešo su posjetili općinski načelnik Vlado Alilović i Ivan Sajević, predsjednik UM „Enter” i voditelj GKM Vitez, čija je članica Samirina sestra Mevlida Bešo.

Nedjelja, 14,00 sati: Obitelj Bešo je posjetila Samiru u KCUS.

Nedjelja, 10,00 sati: Obitelj Bešo je posjetio Mladen Babić, sudionik u nesreći, koji je i dan ranije posjetio i KCUS. Na licu mjesta je bila i ekipa vitez.info portala. Istovremeno nas je kontaktirala i Biljana Jandrić, glasnogovornica Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo (KCUS), te potvrdila kako je Samira Bešo i dalje uspavana, u stanju vještačke kome u kojoj će ostati vjerojatno tijekom nekoliko narednih dana. Naime, liječnici su procijenili da joj je neophodan odmor prije nego ju počnu buditi iz kome. Još uvijek je životno ugrožena.

Subota, 19,15 sati: “Stanje dvadesetdvogodišnje Samire Bešo i dalje je nepromijenjeno. Djevojka je još uvijek životno ugrožena, a sigurno će ostati uspavana, u tzv. vještačkoj komi, u nerednih nekoliko dana. Neophodan joj je odmor, a doktori će procijeniti trenutak kada bi je trebali početi buditi iz kome”, izjavila je večeras za vitez.info Biljana Jandrić, glasnogovornica KCUS.

Subota, 12,30 sati: „Nema značajnih promjena, stanje je i dalje izuzetno teško. Uistinu je teško dati bilo kakvu prognozu. Djevojka je još uvijek životno ugrožena, intubirana i na potpomognutom disanju. Jutros je sniman CT glave, tako da preostaje vidjeti kakvi će biti rezultati”, potvrdila nam je danas, oko 12,30 sati Biljana Jandrić, glasnogovornica KCUS.

Petak, 20,50 sati: U 20,50 sati kontaktirala nas je gospođa Jandrić (koja je pokazala visok nivo profesionalizma, svaka čast op.s) te potvrdila kako je operacija završena. Kako smo doznali povrede su i dalje opasne po život, a hematom koji je uklonjen ozbiljno je ugrozio mozak te je jako teško procijeniti kako će se situacija razvijati.

„Stanje je teško, ali nadajmo se da će se situacija popraviti. Naši djelatnici su učinili što je u njihovoj moći, a djevojka se trenutno nalazi u vještačkoj komi, jer joj je neophodno mirovanje i odmor. Ne znamo koliko je štete pričinio hematom, ali nadamo se kako će mladost djevojke (22 godine op.a) pomoći”, izjavila je sinoć za vitez.info Biljana Jandrić, glasnogovornica KCUS.

Petak, 19,45 sati: Glasnogovornica KCUS, Biljana Jandrić, za vitez.info je, sinoć oko 19,45 sati, potvrdila da je u tijeku bila operacija ozlijeđene.

Petak. 16,45 sati: Kako je za portal vitez.info potvrdila glasnogovornica KCUS, Biljana Jandrić, Samira Bešo (1990.) je primljena na KCUS u 15,05 sati s teškim povredama glave, odnosno subduralnim hematomom. Kako doznajemo od Biljane Jandrić, ozlijeđena je zaprimljena s traumom s teškim povredama glave, te je odmah priključena na potpomognuto disanje.

Podsjetimo, dvadesetdvogodišnja Samira Bešo iz Viteza teško je ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se u petak, 16. ožujka oko 12,30 sati, dogodila u Vitezu, kada ju je udarilo vozilo marke “audi” kojim je upravljao M.B. (51) iz Viteza.

Prva pomoć ozlijeđenoj je pružena u bolnici „Dr. Fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj, nakon čega je transportirana u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS).