Vitežanka oboljela od Covid-19 ispričala svoju priču i poslala poruku s intenzivne njege bolnice u Hamburgu

Nakon informacije o smrti dva pacijenta u Hrvatskoj bolnici “Dr. fra Mato Nikolić” Nova Bila, koju je u javnost dao dr. Velimir Valjan i raznih reakcija javnosti, Vitežanka Valentina Grebenar hrabro je odlučila podjeliti svoju priču s čitateljima Vitez.info portala.

“Pozdrav dragi prijatelji, javljam se jer imam potrebu, i u nadi da osvjestim nekoga. Razmišljala sam se da li ovo objaviti na svom facebook profilu ili proslijediti vama, ali sam na koncu u želji da ovo dođe do šire javnosti ipak odlučila žaliti vas da objavite ovu priču preko vašeg portala”, započinje ovu priču Vitežanka Valentina Grebenar.

“Bila sam prva osoba koja nije vjerovala ni u kakav slučaj Covid-19. Nakon toliko mjeseci izolacije u Njemačkoj otišla sam u Hrvatsku na godišnji odmor, gdje sam umjesto 15 dana ostala samo 5. Naime, kada sam vidjela koliko su ljudi neobazrivi, kako ne nose maske, kako ne štite sami sebe, pa ni sve ostale pokupila sam stvari te uzela prvu kartu za Hamburg i vratila se čim prije. Samo tri dana nakon toga nalazim se na intenzivnom odjelu, s utvrđenim Covid-19, kojime sam zaražena na ljetovanju. Ne znam u kojoj fazi bolesti sam, ali kako god odvratna je, i užasna bolest, nikome za poželjeti”, u jednom dahu nam govori Valentina.

Iako se osjeća prilično dobro, Valentina govori kako gubi snagu, te se osjeća prilično iscrpljeno.

“Od 0-24 sam priključena na razne aparate. Svakih sat vremena liječnici rade nove pretrage, i vade nove nalaze. Osjećam se dobro, ali s obzirom na sve što sam prošla tijekom protwklih dana, da sam u dva dana izvadila 5 put krv, ponestaje mi snage, a sama po sebi bolest te iscrpljuje do dna. Nisam na respiratoru i nadam se da neću ni biti”, kaže Valentina.

Na koncu, Valentina je poslala i poruku zbog koje nam se i javila.

“Ljudi, čuvajte se i pazite. Ovo stvarno nije šala, ovo je pogano zlo. Mislimo i na naše roditelje i naše bližnje, budimo odgovorni! Nosite maske, držite razmak” poruka je Valentina Grebenar, koja u šali zaključuje: “…i dalje od Makarske”.