Vitežanka Nedžmina Varupa prvakinja je FBiH i BiH u karateu

Na nedavno održanom Državnom prvenstvu za kadete, juniore i U-21 seniore u Banja Luci, koje je bilo izbornog karaktera za nastup reprezentacije BiH na Balkanskom prvenstvu, Nedžmina Varupa u kategoriji borbe kadetkinje +54kg osvojila je zlatnu medalju. Nedžmina je član karate kluba „Mladost“ Vitez a također je u rujnu ove godine, na 13. Federalnom prvenstvu BiH za kadete, juniore i U21 seniore, osvojila zlatnu medalju u kategoriji borbe.

Kategorije za ova prvenstva su službene WKF kategorije za navedene uzraste.

Postizanjem ovakvog rezultata, Nedžmina je izborila nastup na Balkanskom prvenstvu za kadete, juniore i U21 seniore koje se održava u Dubrovniku od 30.11. do 03.12.2018. godine. Iako je naporno vježbala i radila po dva treninga dnevno, odlazak je bio upitan do samog kraja iz financijskih razloga naveli su u Karate klubu Mladost.

Zahvaljujući ljudima dobre volje koji zaista žele pomoći našem klubu i našim reprezentativcima, sredstva za odlazak su obezbjeđena. Firma Kalvarija Cop je prepoznala naš trud te pomogla pri financiranju za Nedžminin nastup na Balkanskom prvenstvu kao i klubu.

Ovim putem im se iskreno zahvaljujemo na ukazanom povjerenju i podršci za ovako bitne projekte.

Također se zahvaljujemo i svim drugim sponzorima i donatorima koji nas podržavaju u našem radu i zalaganju za sport.