Vitežanka Ljerka Bralo u povjerenstvu za izbor Volontera godine

Humanitarna udruga „Fra Mladen Hrkać“ ove će godine, drugi put zaredom, proglasiti najbolje volontere/volonterke iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Velika čast prošle je godine učinjena Ljerki Bralo i Udruzi „Svjetlo“ iz Viteza, kada je upravo ova vrijedna, humana i iznimno angažirana Vitežanka proglašena Volonterkom godine u BiH.

Nedavno je i Ljerki, ali i jednoj od najaaktivnijih udruga u Vitezu i šire, Udruzi “Svjetlo”, stiglo još jedno priznanje. Naime, Ljerka je pozvana da sudjeluje u radu Povjerenstva, koje će na osnovu prispjelih prijedloga, odlučiti tko će ponijeti tu laskavu, ali i odgovornu titulu volontera/volonterke godine u BiH i Hrvatskoj.

Ne otkrivajući imena nominiranih, Ljerka Bralo je, uoči proglašenja najboljih, za Radio Vitez izjavila kako želi zahvaliti Udruzi „Fra Mladen Hrkać“ na ukazanom povjerenju, nadajući se kako će ideja volontiranja, dragovoljnog darivanja sebe za one najpotrebitije, duboko zaživjeti u našem društvu.

Podsjetimo, radi se o nagradi „Gordana Jelić“, koju Udruga „Fra Mladen Hrkać“ dodjeljuje fizičkim osobama za sudjelovanje u organizaciji i provedbi volonterskih aktivnosti u 2020. godini čime se značajno doprinijelo poboljšanju kvalitete života korisnika ili općoj dobrobiti zajednice, aktivnom uključivanju građana u društveno odgovorna događanja te razvoju humanijeg društva i razvoju volonterstva.

Prema raspisanom Javnom pozivu, kandidate je trebalo nominirati do 30. studenog, a imena dobitnika nagrade „Gordana Jelić“ za Volontera 2020. godine bit će objavljena 5. prosinca, na Međunarodni dan volontera.