Vitežanka Ivana Mlakić u stručnom stožeru U-20 ženske rukometne reprezentacije BiH

Izbornik U-20 ženske rukometne reprezentacije Nermin Djana objavio je spisak rukometašica na koje će računati u kvalifikacijama za Svjetsko juniorsko prvenstvo koje se ove godine odigrava u Rusiji.

Nadam se da će sad ove omladinske selekcije imati kontinuitet te da ćemo za par godina imati reprezentaciju koja će izboriti nastup na nekom prvenstvu kazala je Ivana Mlakić za portal vitez.info.

U reprezentaciju je pozvana Vana Zeljko koja nastupa za ŽRK Vitez a Ivana se nada da će ovo biti motiv da djeca u Vitezu još bolje treniraju, da napreduju a onda logičan slijed je i poziv u reprezentaciju.

Prvo okupljanje reprezentacije je planirano od 25.1 do 30.1. u Hadžićima gdje će se raditi dva puta dnevno a Rukometni savez je pripreme obezbjedio uz pomoć općtine Hadžići i ŽRK Hadžići – Bucomerc twi., koji ove godine slavi 50 godina postojanja.

Drugo okupljanje je planirano pred kvalifikacije za Svjetsko juniorsko prvenstvo a nalazimo se u grupi sa reprezentacijama Srbije, Holandije i Portugala. Kvalifikacijski turnir odigrati će se u mjesecu ožujku u Srbiji i pobjednik ove grupe obezbjedit će učešće na SP koje se održava ove godine u Rusiji.

Sve navedene igračice su potvrdile dolazak na okupljanje reprezentacije. Nažalost 4 igračice aktuelnog prvaka BiH HŽRK „Grude“ ne žele da se odazovu pozivu u reprezentaciju iz osobnih razloga kako nam je navedeno iz kluba kao ni četiri igračice iz ŽRK „Izviđač“. Sa njima bi bili dosta jači ali nećemo nikoga vući za dres, vrata su uvijek otvorena za one koji žele da igraju za reprezentaciju a posjeduju kvalitet. Po meni je najbitnije da se obezbjedi kontinuirano okupljanje svih reprezentativnih selekcija kako bi u dogledno vrijeme očekivali i rezultate“ izjavio je za Svijet Rukometa, izbornik reprezentacije Nermin Djana.

U stručnom stožeru pored izbornika Nermina Djana, još su i g-đica Ivana Mlakić iz HŽRK „Zrinjski“, Zvjezdan Tomić iz OZRK „Jedinstvo“ te kao tehnički tajnik Semir Mirvić iz ŽRK „Goražde“.

Na spisku se nalaze:

Selimović Anisa (ŽRK Goražde), Petrović Ivana (HŽRK Zrinjski), Bajrić Amina (ŽRK Krivaja), Dojčinović Dragana (ŽRK Mira), Došen Milica (ŽRK Mira), Kostić Ena (ŽRK Goražde), Čahtarević Sara (ŽRK Krivaja), Kulić Dejana (ŽRK Radnički Kragujevac), Osmanović Elma (OŽRK Jedinstvo Tuzla), Alikadić Ajla (ŽRK Goražde), Halebić Adna (ŽRK Lokomotiva Mostar), Drežnjak Ivana (HŽRK Zrinjski), Krešić Ivana (ŽRK Lokomotiva Zagreb), Boro Dragana (ŽRK Leotar), Bašić Sara (ŽRK Krivaja), Demić Edina (ŽRK Lokomotiva Mostar), Sikimić Ivana (ŽRK Topličanin Prokuplje), Janković Divna (ŽRK Rogatica), Sokolović Jovana (ŽRK Rogatica), Zeljko Vana (ŽRK Vitez), Imširević Almedina (ŽRK Ilidža)

Prethodni članakStigla potvrda – BiH 15. veljače predaje zahtjev za članstvo u EU
Sljedeći članakVIDEO: Pero Gudelj iskreno i otvoreno za javnost