Vitežanin vozio s 5,5, a Travničanin s 4,4 promila alkohola u krvi

Analizirajući stanje sigurnosti prometa na razini Kantona Središnja Bosna, a posebno broja prometnih nesreća s poginulim, teže i lakše povrijeđenim osobama, kao i materijalnom štetom, uočava se činjenica da je jedan od najvećih uzročnika ovakvih nesreća alkoholiziranost vozača.

U cilju spjrečavanja nesreća, policijski službenici Uprave policije MUP-a KSB, između ostaloga, kontinuirano provode pojačane aktivnosti na kontroli alkoholiziranosti vozača, a u proteklom razdoblju evidentirani su značajni rezultati.

Kao primjer uspješnog djelovanja policijskih službenika po ovoj problematici, može se navesti alkotestiranje vozača tijekom protekle noći na području Viteza. Naime, radi se o vozaču putničkog motornog vozila marke VW Golf, čiji su inicijali I.A., rođen 1982. godine, iz Viteza, kojem je prilikom alkotestiranja utvrđena alkoholiziranost u visini od 5,5 promila. Također, na istom području alkotestiran je i vozač putničkog motornog vozila marke Peugeot, inicijala S.K., rođen 1979. godine, iz Travnika, kod kojeg je utvrđena alkoholiziranost u visini 4,4 promila.

Vozači su lišeni slobode i protiv njih slijedi poduzimanje zakonom propisanih mjera i radnji.

Ovakve i slične aktivnosti koje su usmjerene na poboljšanje stanja sigurnosti na području našeg Kantona bit će nastavljene i u narednom razdoblju.

Prethodni članakHrvatska donijela šest novih odluka, provjerite koje su nove mjere na snazi
Sljedeći članakNOVI TRAVNIK: Večeras prezentacija Uspona na Ararat