Vitežanin Roberto Soldić nokautom u prvoj rundi slavio na 4. Arti fighting championship

Proteklog vikenda održan je 4. Arti fighting championship, u Gradskoj sportskoj dvorani u Ljubuškom.

U veličanstvenoj atmosferi publika je imala priliku uživati u 13 borbi, a među natjecateljima se našao i Vitežanin, Roberto Soldić, koji nastupa za „House of pain” iz Zagreba. Roberto je nakod dvije pobjede imao za protivnika vrlo iskusnog i neugodnog borca, Savu Lazića iz MMA klub „Tivat”. Ipak, Roberto se vrlo kvalitetno spremio za ovaj meč te slavio pobjedu nokautom, u prvoj rundi.

„Mukotrpno sam radio i pripremao se za ovu borbu, a moj rad je nagrađen novom pobjedom, zbog koje sam jako sretan. Lazić je vrlo težak protivnik, iskusniji od mene, hladnokrvan, opasan u parteru, međutim bio sam strpljiv, dočekao pravi trenutak i s nekoliko vezanih udaraca završio borbu nokautom. Osjećam se fenomenalno nakon ove pobjede, što je najbitnije nisam zadobio neke povrede i veselim se narednoj borbi, kada bih se trebao boriti za pojas prvaka do 77 kg. Dat ću sve od sebe da pojas prvaka završi u mom Vitezu“, kazao je za portal vitez.info Roberto Soldić.

U poluprofesionalnoj borbi Blaž Mucić je savladao Izeta Orlića da bi uslijedile profesionalne borbe gdje je Ivan Garčević jednoglasnom odlukom sudaca bio bolji od Veselka Bebeka, a meč Drage Kozine i Boška Tadića završio neriješeno. Karlo Caput je jednoglasnom odlukom sudaca bio bolji od Nebojše Bogdanovića, Roberto Soldić nokautom savladao Savu Lazića, Luka Vuksan je dobio Ermina Lugana, Adnan Aščić Voju Marjanovića, Ivica Trušček Rusmira Jugovića, a Ivan Gluhak Aleksandra Brajkovića. U borbama za naslov Marinko Zarubica je savladao Ivana Zadru, a Ivan Vladimir Antu Alilovića.

„Iskoristit ću priliku i zahvaliti se onima bez kojih bi teško ostvario dosadašnje uspjehe, a to je prije svih moja obitelj. Naravno, ne smijem zaboraviti ni svoje drage prijatelje i sponzore, koji me podržavaju sve vrijeme, a to su: Caffe „Nova Bila“, „Auto Ivan“, Motel „Calypso“, „Fis“ Vitez,Gms, HDZ BIH Vitez, Općina Vitez, Autokuća „Cirko“, Ti-oil“, „T-dizel“, Club „Diamond“, Ivan Sajević, Boro Ramljak i Alojz Mlakić. Naravno, veliko hvala i mojim medijskim pokroviteljima portalu Vitez.info i Radio postaji Vitez, a na koncu velika zahvala ide i mojoj ekipi iz „House of pain“ iz Zagreba“, istaknuo je Roberto Soldić.

Josip Artuković, organizator natjecanja, izrazio je svoje zadovoljstvo održanom manifestacijom, te najavio kako su u budućnosti planirani slični sportski spektakli.

Prethodni članakOdigran 4. dan Uskrsnog turnira u malom nogometu „Busovača 2015“
Sljedeći članakPri kraju pripreme za predstojeće 35. svjetsko prvenstvo u mušičarenju