Vitežanin osuđen na 10 godina zatvora zbog ubojstva

Sudbeno vijeće Županijskog suda u Livnu izreklo u srijedu prvostupanjsku presudu kojom je optuženik, 22-godišnji Ajnur Nicu iz Kruščice pored Viteza proglašen krivim za kazneno djelo ‘Ubojstvo’ te je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 10 godina.

Prema optužnici, 17. prosinca 2020. godine oko 15.05 sati za vrijeme dok je osumnjičeni Ajnur Nicu prosjačio ispred TC Konzum u Livnu, do njega je došao umirovljeni profesor Stipo Perković iz Livna, koji ga je nakon kratkog razgovara sjeo u svoje motorno vozilo marke “Mercedes”.

Nadalje se navodi kako su se obojica odvezli na područje ispod Veterinarske stanice u Livnu, uz korito rijeke Bistrice, a poslije određenog vremena provedenog u vozilu, Ajnur je usmrtio umirovljenog profesora na način da ga je zadavio na suvozačevom mjestu.

Nakon toga Nicu je beživotno tijelo umirovljenog profesora ostavio pored rijeke Bistrice zatrpavši ga starom travom i grančicama, a potom iz njegovih hlača uzeo novčanik i novce u manjem iznosu te se motornim vozilom udaljio iz Livna u Vitez.

Prethodni članakFOTO: Više od 20 članova BK “Vitez” vozili do Podmilačja, među njima i KSW prvak Roberto Soldić
Sljedeći članakVITEZ: Hrvatsko amatersko kazalište Travnik odigralo predstavu “Žene za Hollywood”