Vitežanin Martin Frljić dobitnik Rektorove nagrade

Svečana sjednica Senata Sveučilišta u Mostaru povodom Dana Sveučilišta u Mostaru održana je u ponedjeljak u Hrvatskom domu Herceg Stjepana Kosača u Mostaru. Rektorica Sveučilišta u Mostaru Ljerka Ostojić izrazila je dobrodošlicu brojnim uglednim uzvanicima iz BiH i Republike Hrvatske na proslavi 39. obljetnice Sveučilišta u Mostaru te otvorila svečanu sjednicu Senata.

Dodijeljene su Rektorove nagrade za 24 najbolja studenta sa Sveučilišta te počasna zvanja profesor emeritus za: prof. dr. sc. Šimuna Musu, prof. dr. sc. Serafina Hrkaća, prof dr. sc Antu Miškovića, prof. dr. sc. Aliju Cigića i prof. dr. sc. Franu Ljubića.

Jedan od 24 studenta je i Vitežanin Martin Frljić, student Akademije likovnih umjetnosti Široki Brijeg, talentirani grafičar o kojem smo u više navrata pisali na našem portalu. Za Vitez.info nakon dobijanja Rektorove nagrade Martin je kazao:

“Nakon što sam imao prigodu studijski boraviti u Milanu na likovnoj akademiji Brera, te prezentirati Akademiju likovnih umjetnosti Široki Brijeg, Sveučilište Mostar i svoje umjetničko stvaralaštvo, ta motivacija se odrazila i na 4. godini Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu. Za postignuti prosjek ocjena 4.83 nagrađen sam Rektorovom nagradom. Godina 2016. za mene je bila fascinantno plodonosna. Toliko uspjeha, toliko uloženog truda i rada nije prošlo nezapaženo. Ono što mene uvijek motivira je rad. Ako se uloži dovoljno truda i rada sve se može ostvariti. Trenutno sam 5. godina na Odsjeku grafika u klasi Prof. Igora Dragićevića, a za pola godine ću diplomirati i steći zvanje Magistar grafike i Profesor likovne kulture. S obzirom da sam pun energije i želje da postignem najviše sto mogu u svojoj struci, odlučio sam nastaviti školovanje. Nakon što diplomiram u Širokom Brijegu, plan mi je u inozemstvu upisati doktorski studij. To će za mene biti ogroman izazov, ali volim izazove i volim pomjerati svoje granice”.

Redakcija portala Vitez.info čestita Martinu Frljiću na osvojenoj nagradi, a vjerujemo da će u svojim planovima uspjeti i realizirati zacrtane ciljeve. Sretno Martine!

 

Prethodni članakKnjiga “Ljudi i vrijeme” za Predsjednicu Republike Hrvatske
Sljedeći članak“Crvenkapicine muke” GKM-a Vitez zaključile 8. kazališne dane u Vitezu