Vitežanin Kristijan Rajković srebrni na 2. utrci Škoda lige

U nedjelju, 2. lipnja, u Tuzli je, u organizaciji BK Extreme Tuzla, održana 2. utrka Škoda lige. Jako lijepo i sunčano vrijeme je pratilo cijeli tijek utrke, što je bilo pravo iznenađenje za sve prisutne. Naime, kiša koja je, dan ranije, padala cijelo vrijeme, te gotovo uništila stazu i učinila je nevozljivom donijela je razočarenje mnogim natjecateljima. Staza Škoda lige na Ilinčici bila je nevozljiva, što je primoralo organizatore da je izmjene, te samim tim i produže. Dužina nove staze je iznosila 4,7km, što je za 1,7km duže od prethodne staze, piše BikeMagazin.

 

Utrke Škoda lige nastavljene su s trendom jako posjećenih utrka, te tako i na ovoj utrci organizator je imao jako dobar odaziv, preko 80 licenciranih natjecatelja i 30 natjecatelja u Hobby kategoriji. Na utrci su nastupile kategorije Hobby 1, 2 i 3, Mlađi Kadeti, Kadeti, Juniori, Žene, Veterani A i B, U23 i Elite.

Led je razbila i prva testirala stazu Hobby kategorija, koja je startala u 12:00h. Nakon njih u 12:45h startale su kategorije Žene, Mlađi Kadeti i Veterani B. Potom je u 13:30h usljedio start kategorija Kadeta, Juniora i Veterani A. Na kraju su startale i najjače kategorije Elite i U23 čiji je start u 12:45h signalizirao nacionalni komesar Mirnas Mujezinović.

Prije utrke kategorija, po praksi održan je i probni krug kako bi se natjecatelji upoznali sa stazom i zagrijali pred start. Na startu probnog kruga natjecateljima se obratio i Zlatko Berbić predsjednik BiSa BiH, koji je pozdravio sve prisutne, zahvalio im se što su došli u ovolikom broju i zamolio na oprez zbog jako zahtjevne i opasne staze.

Nakon završetka utrke uslijedilo je proglašenje pobjednika po kategorijama i dodjela kako robnih, tako i novčanih nagrada.

Proglašenje pobjednika obilježeno je kišom, što je utrci svakako dalo jedan novi uzbudljivi trenutak.

Za Biciklistički klub “Vitez” posebno je veselje donio nastup Kristijana Rajkovića, koji je u kategoriji Hobby 3, u svojoj prvoj utrci osvojio odlično drugo mjesto i srebrno odličje.

Rezultati po Kategrijama:

Hobby 1

1. Lozančić Stipo
2. Krišto Tome
3. Blagojević Drago

Hobby 2

1. Janjušević Danilo
2. Gušić Hasan
3. Nikčević Milorad

Hobby 3

1. Bećković Senad
2. Rajković KristijanBK “Vitez”
3. Muratović Fikret

Mlađi Kadeti

1. Bešlagić Aldin
2. Krželj Ivan
3. Deronja Ivan

Kadeti

1. Liha Muhamed
2. Nedžad Mahmić
3. Barać Antonio

Žene

1. Dea Pavičić
2. Nikolina Despotović
3. Paligorić Tijana

Juniori

1. Aleksa Crnčević
2. Marko Radoš
3. Boban Despotović

Veterani A

1. Goran Guska
2. Adnan Derlić
3. Avdo Serak

Veterani B

1. Paul Lowe
2. Zoran Cimbaljević
3. Jozef Hartl

U23

1. Bruno Šimick
2. Josip Čerkez
3. Benjamin Murić

Elite

1. Mario Kojić
2. Radosav Bezmarević
3. Matej Skužin

BikeMagazin / vitez.info